AKTUELNO

Trideset godina pevao je najveće hitove grupe "Legende", što mu je odnedavno strogo zabranjeno.

Pevač Ivan Milinković posle trideset godina napustio je grupu "Legende" 24. jula ove godine i započeo solo karijeru. Samo dan nakon što je zvanično izašao iz muzičkog sastava čiji je frontmen bio svih ovih godina na njegovu adresu stiže preporučeno pismo koje će umnogome uticati na dalji tok njegove solo karijere.

Foto: TvPink Printscreen

- Stiže sutradan 25. jula pismo od jednog advokata koji zastupa Zorana Dašića, obaveštenje, upozorenje da ako budem pevao pesme i u komercijalne svrhe i nekomercijalne, javno i tajno, da ću biti tužen, ne znam ni ja... Autor je zaštitio pesme u Zavodu za intelektualnu svojinu, ja ih nisam zaštitio kao interpretator. Eto, toliko - nisam razmišljao o tome... Toliko o tome koliko poštuje svoj rad. Ja nisam išao dotle da to zaštitim, ne znajući šta će da se desi. Bez obzira na sve to, ja nisam neko ko zavisi od tih numera. Ovo što sam objavio da bi ljudi znali, i publika i svi koji žele mene da angažuju, da ja ne pevam više te pesme - objasnio je Ivan u "Premijeri", a potom odgovorio na Dašićeve optužbe da sve radi zarad marketinga.

Foto: TvPink Printscreen

- Posle 2800 koncerata, 59 punih Sava centara, ja znam koji je moj doprinos tome, a ostavljam njima da sa novim pevačem pokažu šta znaju. Ja radim dalje sa mojim timom nešto drugo. Nijednog momenta nisam bacio senku na grupu "Legende" - ja im želim sve najbolje, zaista, i Daši, kao autoru... Da sam trideset godina sumnjao u to, ne bih trideset godina bio na tom mestu. Sigurno se ne bih bavio prljavim stvarima, da ja sebe reklamiram... Ja sam samo dao objavu šta je meni stiglo pre četiri meseca, da ljudima bude jasno da Ivan više neće da peva te pesme - ne zato što ih ne voli, jako ih voli i ceni, već zato što je neko bio kadar da kaže:"Ne možeš da pevaš".

Pink.rs

#Legende

'