AKTUELNO

Verovao sam u nju - kaže harmonikaš.

Mirko Kodić otkrio je da je Svetlanu Cecu Ražnatović primetio još dok je bila devojčica. Jednom prilikom, u Crnoj Gori čuo ju je dok je pevala Šemsine pesme, a onda se i zauzeo za nju s dosta vere i nade, napravio joj pesmu, pa gledao kako od mlade pevačice postaje, kako kaže, pravo balkansko čudo.

Foto: TvPink Printscreen

- Obučavao sam tako i mlade nade koje su sada i moje kolege, vrsni muzičari ili su neki otišli i u pevače... Tako sam jednog dana na Jadranu, boraveći u Crnoj Gori, primetio jednu devojčicu koja je pevala tada pesme Šemsine, a ona je sada balkanska diva, Svetlana Ceca Ražnatović - pričao je u jednoj emisiji Kodić, objašnjavajući da je sve bilo "zapelo" jer je Ceca u tom trenutku bila mnogo mlada da bi tek tako snimila pliču.

Foto: Pink.rs

- Verovao sam u nju i zauzeo sam se. Napravio sam pesmu sa Docom Ivankovićem 'Cvetak zanovetak' i kada je pobedila s tom pesmom na Festivalu Ilidža postala je mlada pevačica o kojoj se pričalo. Bila je uporna posle toga, puna volje za uspehom, vežbala, pevala stalno. Svetlana, tada Veličković, već je išla hrabro putem uspeha - istakao je on, koji se i te kako seća i njenog pokojnog supruga Željka Ražnatovića Arkana.

- Poznavao sam dobro i Arkana. Pamtim ga kao mog prijatelja, jer me je voleo kao osobu. Imao je ogromno poštovanje za mene i moj rad. Kad danas vidim Cecu vratim se 35 godina unazad, sada je pravo balkansko čudo, jedna dama i ona to dobro nosi - zaključio je Kodić.

Foto: e-stock Miloš Rafailović, e-stock Đenka

Podsetimo, Željko Ražnatović Arkan ubijen je 15. januara 2000. godine, a pet dana kasnije sahranjen je na Novom groblju u Beogradu. Svadba sa Cecom bila je proglašena svadbom veka. Par je 1996. dobio sina Veljka, a dve godine i ćerku Anastasiju. Jednom prilikom, folk zvezda na društvenim mrežama istakla je da je "Neću dugo" posvetila njima, a ne Arkanu, kako se šuškalo. Pesme za koje se i dalje priča da je otpevala za preminulog supruga su "Igračka samoće", "Od tebe ne znam da se oporavim" i "Pile".

Autor: Pink.rs

#Arkan Ražnatović

#Mirko Kodić

#Svetlana Ceca Ražnatović

'