AKTUELNO

Mihajlo Jovanović nam je otkrio kako se pripremao za ovu ulogu i šta mu je u tome pomoglo.

Na današnji dan 1934. godine u Marseju je ubijen kralj tadašnje Jugoslavije Aleksandar Karađorđević. Hice u kralja je ispalio Vlada Georgijev Kerin, poznat kao Černozemski, član makedonskog VMRO-a (Unutrašnja makedonska revolucionarna organizacija) koji je i sam ubijen odmah pošto je izvršio atentat.

Foto: Vikipedija

Gledaoci televizije Pink od ponedeljka uživaju u novoj seriji "Crveni mesec", a epoha u koju je serija smeštena predstavlja period po završetku Balkanskih ratova. U to vreme, Aleksandar Karađorđević je proglašen za regenta Srbije, a njega u ovoj seriji, koja je pobrala sve simpatije publike, igra mladi glumac Mihajlo Jovanović.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Sličnost između Mihajla i, tada regenta, Aleksandra Karađorđevića je neverovatna, a mladi glumac nam je otkrio koliko njemu prija kada ga porede sa ovako velikom ličnošću u srpskoj istoriji, ali i kako se pripremao za ovu važnu ulogu.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Seriju "Crveni mesec" možete pratiti od ponedeljka do petka u 21 sat na televiziji Pink, a prva epizoda koja je emitovana u ponedeljak oborila je sve rekorde gledanosti. To se nastavilo i sinoć, a nema sumnje da će vas sve ono što ova serija predstavlja držati prikovane za male ekrane svakog radnog dana.

Autor: N. Vujčić

#Aleksandar Karađorđević

#Crveni mesec

'