AKTUELNO

Pevač je preminuo u 31. godini, međutim njegove pesme su i dalje veliki hitovi.

Rok muzičar i frontmen beogradske grupe ''Poslednja igra leptira'' Nenad Radulović, poznatiji kao Neša Leptir preminuo je još 1990. godine, a njegovi legendarni hitovi poput ''Ti si moja čokolada'', ''Nataša'', ''Vrati se'' i dalje žive. Ove numere i danas često možemo čuti i u brojnim muzičkim takmičenjima.

Foto: Printscreen

Radulović je karijeru započeo 1979. kao pevač grupe ''Poslednja igra leptira''. Prvi album zvao se ''Napokon ploča'', a pesme ''Nataša'' i ''Vrati se'' su ih odmah proslavile. Bend je uspeo bez i jedne reklame da za nekoliko meseci čak 15 puta napuni pune dvorane Doma sindikata. Tako je počela priča velikog uspeha i slave ovog benda.

Grupa se proslavila pesmama kao što su ''Jeleni umiru sami'', ''Grudi balkanske'', ''Dečko hajde oladi'', ''Srce od meda''.

Svoje nastupe Neša je voleo da započne sledećim stihovima:

U mojoj gitari živi jedan leptir i mnogo je stvari koje nas vežu, kad dođu kiše i zima tuge i meni i njemu krila se stežu.

Godine 1989. Neša i pored velikog uspeha napušta bend i započinje solo karijeru. Pevač je tada objavio jedini solo album pod nazivom ''Niko nema što Piton imade'', koji je tada bio parodija na novokomponovanu muziku. On je uspeo da snimi samo jednu pesmu za svoj sledeći album, jer se iznenada razboleo. Radulović je preminuo od kancera 12. februara 1990. godine u 31. godini, a njegove pesme i dalje žive i veliki su hitovi.

Autor: M. K.

#Neša Leptir

#pevač

'