AKTUELNO

Ponosna majka!

Dijana Đoković, majka najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, ističe da je ona najponosnija majka na svetu. Dijana je novinarima rekla kako ne pravi razliku među svojom decom, ali i da je ostala željna Novaka.

Foto: E-stock/Stefan Filipović

Ja sam najponosnija majka na svetu. Ali ne samo Novaka već i Marka i Đorđa. Ne odvajam ih, iako je Nole najuspešniji. To su moja tri dragulja. Jako sam ponosna na sve što je uradio u karijeri, ali sam pre svega ponosna na to što je postao dobar čovek. Novak je dobar otac, sin, muž. Mislim da sve što radi, ne bi mogao bolje. Odmah sam znala da je Novak poseban. Kada se rodio, toliko je vikao, kao magare neko, da sam odmah znala da je moj. Izgledao je oduvek stariji nego njegovi vršnjaci. Na rođenju je izgledao kao beba od tri meseca. Imao je izrazite crte lica i kosu - počinje priču Dijana Đoković.

Novakova majka rekla je da su suprug Srđan i ona bili strogi roditelji, kao i da je njihova porodica pre svega patrijarhalna. Dijana govori i da su od svojih naslednika uvek tražili da budu uspešni, kulturni, dobri i lepo vaspitani.

Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

PROČITAJTE: DRAMA U MRČAJEVCIMA! Nepoznati muškarci polili benzinom kuću Miroslava Ilića, HTELI DA JE ZAPALE?! ŠOK! (FOTO)

Psovanje nije dolazilo u obzir. Zaista smo u vaspitanju bili stroži i mislim da nismo pogrešili. Imali smo veliko poverenje u Novaka. Jelena Genčić nam je prva rekla da takav talenat nije videla još od Monike Seleš. Ali moj suprug je hteo da čuje još neka mišljenja. I sva su bila ista - svi su rekli da je Nole neverovatan talenat za tenis. Bilo mi je nerealno da može da bude broj jedan, ali kada je u juniorskoj konkurenciji počeo da osvaja turnire, pomislila sam da je moguće - izjavila je Dijana.

Ona je rekla i da joj još uvek suze na oči tera prvi rastanak sa Novakom. To se dogodilo kada je Đoković imao svega 12 godina, a Jelena Genčić je tada rekla kako više ne može da trenira Novaka, nakon čega on odlazi u Nemačku.

Foto: E - Stock

Morali smo negde da ga pošaljemo. Najpre su nam govorili da ga vodimo u Ameriku, ali mi smo mislili: "Gde ceš tamo preko bare? Nema šanse, daleko je! Mali je!" Sva sreća pa je otišao kod Nikole Pilića u Nemačku. Mada i to je bilo teško, jer nismo imali pare, vize. Bile su sankcije. Nisam ga videla dva ili tri meseca kada je prvi put otišao. Činilo mi se kao da je neko deo mene otkinuo - govori Novakova majka.

PROČITAJTE: ONA JE PONOS PINKA! Naša zvezdica Darija Vračević izabrana za predstavnika Srbije na dečijoj 'Evroviziji': Kada su mi javili, zaplakala sam od sreće! (FOTO)

Dijana govori i kako se sada slabije čuje sa svojim sinom nego ranije, a onda je ispričala priču posle koje niko nije ostao ravnodušan.

Foto: Beta

Čujemo se, naravno, ali ne onako kao nekada. Pre neki dan sam ga zvala jer me je interesovalo da čujem kakvo je stanje sa povredom i kako se oseća. Čuli smo se i dok je bio u Americi. Videla sam i ja kao i svi ostali preko televizije da se povredio. Nadam se da će da prođe to malo bezbolnije. Bio je u naletu, nije mu ovo trebalo - priča Dijana.

Foto: E-stock/Danijel Milutinović

Sa 11 godina se dvoumio da li da nastavi da se bavi tenisom ili ne. Razgovarali smo i na kraju on, onako samouvereno, kaže da hoće da nastavi da trenira. U školi nisu razumeli koliki je on talenat. On je od petog razreda išao vanredno u školu. I kada smo ga upisali u Sportsku gimnaziju, oni su nam kazali da ćemo da ga upropastimo, da ce ostati neuk i nepismen. Govorila sam im da ne brinu, da se to neće desiti, kao što i vidimo da nije, ali samo je trebalo da mu pomognu da završi. Bio je dva dana samo u školi, ostalo vreme je provodio na turnirima. I dođe polugodište, zovu me iz škole i kažu mi da moram da dođem na disciplinsku komisiju. Ponesem isečke iz novina da pokažem šta je sve osvojio, gde je bio, šta je radio. Tako smo se isposvađali tamo, izašla sam razočarana i besna jer nisu imali razumevanja. I nije bila samo škola problem, već i finansije. Trudili smo se da on ima najbolje uslove i da ne oseti da nema. Jer je bilo situacija kada zaista nismo imali, kada smo pozajmljivali. Jer mi smo njemu davali nešto što nismo imali pa smo posle radili i vraćali. Zato sam ja radila 17 godina na Kopaoniku - govori Dijana.

Foto: Beta

Dijanin suprug Srđan često je putovao sa Novakom tokom njegovih turnina, dok je ona radila zbog čega je propustila juniorske dane svog sina. To je trajalo do 2005. godine, nakon čega je i Dijana počela više da putuje sa Novakom. Prvo je išla u Pariz, a onda i u London. Dijana priznaje da joj od svih Novak najviše nedostaje.

Viđam ga koliko i svi drugi, kažem sebi: ,,Bože, ja sam ovo dete rodila za ovaj narod, a najmanje za sebe!" Viđamo se tako što se jurimo po belom svetu. Iskreno, ostala sam ga željna. Marko i Đorđe su bili uz mene, provodili smo više vremena zajedno, a on je rano otišao. Nisam pratila njegovo odrastanje. Najmanje ga viđam i uvek bih volela da provedem vreme s njim. Da tako sedimo i evociramo uspomene. Samo da mi je živ, zdrav i srećan! - priča Dijana.

Foto: Printscreen Instagram

Novak je i ponosan otac i suprug, a njegova majka govori kako je nekada pokušavala da mu daje savete oko roditeljstva, međutim u poslednje vreme je odustala od toga. Dosta polemike izaziva i Novakova ishrana, a Dijana govori kako ne zna zašto ljudi imaju potrebu da polemišu u tome.

Pink.rs

#Dijana Đoković

#Novak Đoković

'