AKTUELNO

Sa njim je doživela i mnogo komičnih trenutaka.

Proslavljeni pevač Oliver Dragojević preminuo je 29. jula 2018. godine u 71. godini života, tačno godinu dana nakon što mu je dijagnostikovan karcinom pluća.

Dragojević je iza sebe ostavio suprugu Vesnu, sinove Dina, Damira i Davora, mnogobrojne prijatelje i poštovaoce njegovog lika i dela.

Foto: Promo.

Njegova supruga je sada, godinu dana posle njegove smrti, otkrila neke nepoznate detalje iz života ovog legendarnog pevača, dok je gledala njegove fotografije iz porodičnog albuma.

Oliver u druženju s najmlađim obožavateljima u jednom dečjem domu. On vam je bio čovek plemenitog i velikog srca. Ni ne zna se da je išao u domove za napuštenu decu, često je bio u Vrlici. Nesebično im je pomagao. Deca su ga volela, iako osim jednog albuma za decu, nije imao pesme za njih. Nije on pevač kojeg deca vole zbog pesama. Znao se s njima zezati i to im je bilo interesantno - rekla je Vesna.

Foto: Tanjug

Oliverova udovica otkrila je i kako je izgledalo njihovo venčanje, ali i zašto je, kada je trebalo da se prodi sa blizancima, u porodilište išla autobusom.

Vidite kako je vesela fotografija s venčanja kod matičarke u Splitu 1974. Lepo mi ju je videti. Smejali smo se jer sam rekla "da" pre vremena. Matičarka me pitala hoću li uzeti Oliverovo prezime, rekla sam: "Da". Ali bio je i nastavak gde je želela da zna da li ostavljam i svoje prezime. Rekla sam: "Da", pre nego što je žena dovršila rečenicu. Umrli smo od smeha. Venčanje nije bilo spektakularno, a sve smo proslavili u malome stanu u tadašnjoj Ulici XX. divizije na Gripama. Kad sam bila trudna s blizancima, išla sam autobusom u porodilište jer je Oliver bio u Londonu, a naš sused koji me znao voziti nije bio kući. I lepo i tužno mi je sad ovo gledati

Pink.rs

#Oliver Dragojević

'