AKTUELNO

Tada je maštao o nečemu što se, po svemu sudeći, nikada neće obistiniti.

Poznati rok pevač Alen Islamović rođen je u jednom malom selu pored Bihaća. Tu je završio osnovnu i srednju školu, a tada je upoznao i ljubav svog života, šesnaestogodišnju devojku Marijanu, koju je oženio i sa njom dobio dve ćerke, koje su mu podarile i unuke.

Alen pored njih ima još četiri velike ljubavi, a svima koji ga poznaju je dobro poznat redosled: porodica, rokenrol, lešnici i tenis.

Foto: TvPink Printscreen

Unuci me obožavaju, a stariji sa mnom čak i svira, ima bubnjeve. Moram za njih imati vremena - rekao je Alen.

Alen se prisetio i početka svoje karijere, a nikada neće zaboraviti koliko je bio počastvovan što je poznati tekstopisac Goran Bregović bio zainteresovan za saradnju sa njim, pa objasnio zašto je morao da odbije prvi put. Pevač je i pored slavne karijere ispričao koju zamisao nikada nije mogao da ostvari.

Foto: TvPink Printscreen

"Divlje jagode" su postale značajan jugoslovenski bend, a ja sam kao frontmen benda bio čovek koji je bio izložen i kojeg su kamere najviše snimale. Bio sam pevač koji se kvalitetom i načinom pevanja razlikovao od drugih pevača sa jugoslovenskog i balkanskog prostora. Raspon moga glasa je bio tri oktave i ono što smo mi u "Divljim jagodama" radili, više je ličilo na evropski i svetski stil nego na jugoslovenski i balkanski.To je za mene i "Divlje jagode" bila velika prekretnica. Snimili smo još tri albuma koji su prodati u 300 - 400.000 primeraka. Radili smo velike koncerte po velikim gradovima Jugoslavije, imali najbolje ozvučenje, poznate menadžere... Osamdeset četvrte godine dobio sam poziv od Gorana Bregovića da pređem u "Bijelo dugme", ali sam se tada nećkao jer sam sa "Divljim jagodama" imao plan da u Londonu snimimo nešto za svetsko tržište. Goran mi je veoma iskreno rekao da je to jako teško ostvariti jer je i on sam već nešto slično pokušao, a to su pokušali i "YU grupa", "Smak" i neki drugi. Nije lako prodati Englezima neku rokenrol muziku sa Balkana i Jugoslavije, jer su oni bili ti koji su rokenrol izmislili. Mi smo krenuli u tu avanturu i ubrzo shvatili da od toga nema ništa. Godine 1986. od pokojnog Ipeta Ivandića saznao sam da Goran ponovo želi sa mnom neku saradnju. Tad se desio taj album "Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo" koji je doneo mnogo hitova, kao šta su "'Ajdemo u planine", "Ružica si bila" i drugi... - rekao je Islamović.

Bregović je jednom prilikom otkrio da je bio uporan da Alen zauzme mesto frontmena u grupi ,,Bijelo dugme", ali ne samo zbog glasa i lepote, već zato što je bilo teško pronaći tako talentovanu i uspešnu osobu, a pritom prizemnu i normalnu koja ne pije i ne konzumira opijate. Osim toga, Alen je istakao da godinama voli samo jednu ženu, za razliku od mnogih koji se danas hvale razvodom, prevarama i nemoralnim potezima.

Foto: Printscreen YouTube/Alen Islamović

U ovom poslu, kao i svakom drugom, treba biti normalan. Ima mojih kolega koji su razorili tri četiri braka i to smatraju bogatstvom. Ja imam moju ženu koju sam upoznao kada je imala šesnaest godina. Ona mi je i danas žena. Izrodila mi je dve divne ćerke koje su moje najveće bogatstvo. Od njih imam dva unuka, ja sam najsrećniji deda na svetu - bio je ponosan Alen.

Kroz šalu su upitali Alena kako komentariše to što su se njegove obožavateljke razočarane zbog saznanja da je njihov miljenik postao deda, a on je imao sasvim konkretan odgovor.

To je život! Godine idu, kotrljju se. Kad tad doći će vreme da potomci onoga koji je stvarao porodicu i brinuo da ostavi nešto iza sebe, budu ponosni naslednici - rekao je za kraj Alen.

Pink.rs

#Alen Islamović

'