AKTUELNO

Životna priča fudbalske legende nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Pedesetogodišnji Siniša Mihajlović, trener fudbalskog kluba Bolonja i legenda srpskog fudbala, boluje od leukemije protiv koje se hrabro, junački bori pozitivnim duhom, porodicom i prijateljima koji ga ne napuštaju ni tokom njegovog najtežeg životnog perioda. Mihajlović je iza sebe ostavio neizbrisiv trag kada je svet fudbala u pitanju, međutim, njegova životna priča nije bajka - detinjstvo mu je bilo ispunjeno brojnim teškim trenucima, o kojima je govorio ranije, na početku svoje karijere.

Foto: Tanjug/Filippo Venezia/ANSA via AP

- Kao dete sam voleo banane, ali nismo imali novca. Majka mi je kupila jednu i morao sam da je podelim sa bratom. Danas idem u restorane i biram najbolja jela, ali ništa ne može da nadmaši ukus te banane. Bogatstvo koje ću ostaviti svojoj deci nije materijalno, u pitanju su vrednosti i učenja - istakao je Siniša jednom prilikom, tokom priče o svom odrastanju u siromaštvu.

Sa suprugom Arijanom ostvario je sve svoje želje. Iako su u idiličnom braku, i njih dvoje su prošli kroz težak period kada su izgubili sedmo dete, koje je bilo na putu.

- Pre nešto više od godinu dana Arijana i ja smo čekali jioš jedno dete. Nažalost, trudnoća je bila prekinuta. Imati bebu sa 50 godina, na neki način, kao da je prvi put. Moja žena pati zbog toga, vidim to. Noću, pre spavanja, ta misao se uvek pojavi.

Ima, ipak, još jednu neostvarenu želju koja mu se nikada neće ostvariti.

- Voleo bih da mogu još jednom da zagrlim pokojnog oca, koji je u mom odsustvu , u 69. godini, preminuo od raka pluća. S druge strane, majka me i dalje gleda istim pogledom kao kad sam bio mali. Ona ne govori italijanski, moja deca malo znaju srpski, ali svaki put kada nas poseti u Rimu, vidim poglede među njima i shvatam da su reči nepotrebne za ljubav- izjavio je on.

Inače, prema pisanju magazina "Story", Siniša je izgubio kosu tokom lečenja, a on je zamolio da ga deca ne posećuju da ga ne bi videla u takvom izdanju.

Pink.rs

#Siniša Mihajlović

'