AKTUELNO

Košarkašica je prvi put iznela svoju stranu priče.

Naša proslavljena košarkašica Ana Dabović, nakon Evropskog prvenstva na kojem je zajedno sa svojim timom osvojila srebrnu medalju, vratila se u Beograd.

Foto: Printscreen Instagram

Kako je najstarija sestra Dabović, Jelica Dabović napisala knjigu "Tajna jednog osmeha" u kojoj je opisala period detinjstva u kojem je njen otac tukao nju i njene sestre Anu i Milicu, kao i brata Milana, sada je svoju stranu priče iznela i Ana.

Košarkašica je otkrila kako se oseća povodom toga što njena sestra javno govori o neprijatnim situacijama koje je proživela i istakla da ne želi da je niko posmatra "kroz" sestre.

Ko me poznaje, pa čak i ko me ne poznaje, zna šta mislim o tome. Njih dve jesu moje sestre, ali imaju pravo da rade šta god žele. One znaju moj stav, ali svako bira način na koji će živeti i predstavljati se u javnosti. Nikada nisam želela da me neko posmatra kroz sestre, ni kroz bilo koga drugoga. Sebe sam, i na terenu i van njega, predstavljala onako kako sam mislila da treba. Mislim da su i saigračice i treneri maksimalno profesionalni te da su gledali samo ono što ja radim i kako živim - rekla je Ana i dodala:
Nas tri smo u mnogim stvarima vrlo slične, upravo zbog toga što smo iz iste porodice i što smo odrasle u istom gradu. S druge strane, mnogo je i razlika - Jelica je prvo dete, ja najmlađe, a između nas dve je razlika 16 godina. Roditelji su se prema nama različito ponašali, kretale smo se u drugačijim društvima - dodala je Ana.

Podsetimo, Anina sestra Jelica je izazvala veliku medijsku pažnju ispovešću o traumatičnom odrastanju, koju je podelila kroz svoju knjigu. Ona je u knjizi opisala nezamislive batine koje su ona i njene sestre kao i brat dobijali od oca, a Ana se do ovog trenutka nije oglašavala povodom toga.

Pink.rs

#Ana Dabović

'