AKTUELNO

Poznati pevač našao se u središtu skandala kada su njegov spot na Jutjubu prijavili pripadnici islamske veroispovesti.

Pevač Marko Stojković, poznatiji kao MC Stojan, objavio je pre nekoliko dana spot za pesmu "Aman, aman" koju je snimio u saradnji sa grupom "Trik FX". Pesma se brzo zavrtela na Jutjubu, dostigla je više od milion pregleda, ali je pevač ubrzo morao da je skine.

Foto: Youtube

Naime, mnogobrojni pripadnici islamske veroispovesti požalili su se pevaču, ali i administratorima Jutjuba da u spotu postoje sporni kadrovi koji vređaju njihovu veru, pa je pevač bio primoran da video-snimak povuče, izmeni ga i ponovo vrati na internet.

Foto: Youtube

Stojan nije krio da je tužan zbog ove neprijatne situacije, pa je rešio da se javno obrati svima koji su u negativnom kontekstu komentarisali njegov spot i objasni im da nije imao loše namere.

Žao mi je što se jedan detalj iz mog novog spota "Aman, aman" dovodi u negativan kontekst sa konstatacijom da na taj način vređam Islam i u povodom toga moram reći - ni na kraj pameti mi nije bilo da na bilo koji način uvredim bilo koga, a pogotovo ne na verskoj osnovi jer, pre svega, ja sam vernik i verujem da je Bog isti za sve bilo da se on zove Bog ili Alah - započeo je Stojković svoje izlaganje na Fejsbuku i dodao:

Foto: Youtube

- Svaku kvalifikaciju koja me na bilo koji način povezuje sa povredom, u ovom slučaju Islama, ne priznajem, jer  ja prvi osuđujem bilo kakvu povredu u tom smislu i odgovorno tvrdim da nikakve namere nisu postojale! Stavili smo pozadinu jer nam se jako svidela scenografija i nismo razmišljali o tome da ćemo time povrediti bilo koga. Ja sam umetnik koji itekako drži do vere i mnogo poštujem svoju publiku i druge koji prate moj rad, a moju publiku čine ljudi svih veroispovesti. Ako sam nekoga i uvredio na bilo koji način, ja se duboko svima izvinjavam. Poslali smo zahtev Jutjubu, zamenićemo spot i skinuti sporne kadrove iz spota "Aman, aman" - rekao je Marko, koji je i ispunio svoje obećanje, pa je nova verzija njegove ekranizacije juče osvanula na Jutjubu.

Autor: D. Tanasijević

#MC Stojan

#Muslimani

#Pesma

#Trik FX

#spot

'