AKTUELNO

Nije dozvoljavala da neko primeti njen bol.

Dijana Milojković, nekadašnja mis Srbije, se više od pet godina borila sa saznanjem da boluje od opake bolesti - karcinoma. Iako bi mnogi iste sekunde pali u depresiju, Dijanu ovo nikako nije moglo da poremeti.

Foto: Pink.rs

Hrabra lepotica, koja je 2014. godine na takmičenju ”World Next Top Model” u Bejrutu, osvojila čak dve titule, Mis Evrope i Mis sporta vodila je veliku bitku i nije planirala da iz iste izađe kao gubitnik.

Dijana nije dozvoljavala da bilo šta naruši njenu pozitivnu energiju i trudila se da tokom ovog životnog perioda bude okružena ljudima koji je ispunjavaju ljubavlju i podrškom i koji su se borili zajedno sa njom.

Ona je pre skoro pet godina saznala da boluje od karcinoma, koji je nakon par meseci metastazirao u limfnim žlezdama – u abdomenu i vratu. Ona je na sve načine pokušavala da pobedi ovu bolest, a danas je uprkos svemu ona nadvladala i Dijana je preminula, a evo šta je svojevremeno pričala za Pink.rs o bolesti koja ju je zadesila.

Foto: Printscreen Instagram/dijanaslife

Po čemu ćeš pamtiti prethodnu godinu?

Proteklu godinu ću pamtiti pre svega po poslednjim dobrim rezultatima, po tome što sam videla koliko sam jaka i pamtiću je samo po lepim stvarima. Poslednji rezultati su bili dobri. Velika kontrola zakazana mi je u februaru. Sudeći po ovim rezultatima sad, ja smatram da će biti sve u redu. Ide na bolje, što je najbitnije - rekla je Dijana svojevremeno za Pink.rs.

Foto: Printscreen Instagram/dijanaslife

Mnoge javne ličnosti su podržale tvoj postupak, da li se nešto promenilo u tvom životu od kako si javno počela da pričaš o svojoj bolesti?

Pre nego što sam se počela da se pojavljujem u javnosti, ja sam putem društvenih mreža pričala o svom problemu. Još tada sam primala puno poruka koje su bile pune podrške. Sada sam upoznala mnogo javnih ličnosti koje su me podržale. Neki od njih su to učinili javno - kaže Dijana i dodaje:
Ono što mi je najlepše u svemu jeste trenutak kada sam snimila blog i kada sam objasnila ljudima koliko je bitno ići redovno na kontrole. Mnoge devojke su mi se posle toga zahvaljivale na tome što sam pisala o tome. Desilo mi se čak i da mi je jednom prilikom javila devojka koja dugo nije išla na kontrole i kada je videla moj blog, tada je otišla. Doktor joj je rekao da se javila u poslednjem trenutku. Bilo je još mnogo takvih poruka i to mi je najveća satisfakcija.

Da li je to bio tvoj cilj kada si počela da se pojavljuješ u medijima i snimaš blogove?

To mi je bio cilj, da uputim ljude da su kontrole jako bitne i da ne smeju da ignorišu nijedan jedini simptom. Između ostalog, želim da pokažem ljudima da to nije tabu tema, da to svakom može da se desi i da apsolutno niko nije zaštićen.

Foto: Printscreen Instagram/dijanaslife

Pročitajte još: 'NE MOGU DA VERUJEM DA JE NEMA' Nakon smrti Dijane Milojković za Pink.rs se oglasila Milica Dabović! (FOTO)

Da li u 2016. godini imaš dan koji smatraš svojim drugim rođendanom?

Moj drugi rođendan je 21. maj. Tada mi je urađena manja intervencija greškom i tada sam otkrila svoju dijagnozu. Sada kada sam videla da su mi rezultati nakon godinu i po dana pozitivni, to mi je bilo kao da sam ušla u drugi život. Totalno mi se promenio život, drugačije gledam na sve. Od toga kako treba da se treba hraniti do toga kakve ljude treba imati u svojoj blizini - objasnila je presrećna misica.

Za kraj, šta bi poželela čitaocima portala Pink.rs?

Želim svima prvenstveno zdravlje i sreću. Kada su ljudi zdravi i srećni oni sami kroje svoju sudbinu i to je nešto što svima želim od srca.

Veliki borac, Dijana Milojković je u 33. godini izgubila najtežu borbu, a zbog ovog saznanja je bolom skrhala cela Srbija.

Pink.rs

#Dijana Milojković

'