AKTUELNO

U pritvor je odveden pod sumnjom da je radio iznude i pranje novca.

Makedonski pevač i šoumen Bojan Jovanovski, domaćoj javnosti poznatiji kao Boki 13, juče zadržan na graničnom prelazu sa Grčkom i odmah priveden po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal. Jovanovski se sumnjiči za reketiranje, ali i za bavljenje organizovanim kriminalom.

Foto: Printscreen YouTube/Makfax

On je noćas odveden u pritovor Istražnog zatvora u Skoplju, a sudija za prethodni postupak krivičnog suda u Skoplju je Jovanovskom odredio 30 dana pritvora.

Boki je za osumnjičen za organizovani kriminal, za iznudu i pranje novca, oko 8.000.000 evra. U pritovor je takođe odveden i drugoosumnjičeni, biznismen Zoran Milevski sa nadimkom "Kičec".

Foto: Printscreen YouTube/Makfax

Jovanovski i Milevski su od novembra 2018. do aprila 2019. tražili novac od jednog biznismena protiv kojeg se vodi istraga, kako bi iskoristili utucaj koji imaju na tužioca da mu se olakša položaj. Državno tužilaštvo nije objavilo o kojem se tužiocu radi, ali su se sinoć u medijima objavljene informacije da je oduzet telefon specijalnoj tužiteljki Katici Janevoj da bi se videlo da li je komunicirala sa Bokijem 13, a ona je odmah dala ostavku.

Pink.rs

#Boki 13

'