AKTUELNO

Od oktobra vas na TV Pink očekuje novi projekat!

Osluškujući potrebe milionskog auditorijuma, ali i zahteve medijskog tržišta, Željko Mitrović najavio je u martu ove godine da će TV Pink u narednoj dekadi proizvesti mnogo više domaćeg igranog programa, u čemu je takođe pionir. Nakon početka snimanja najzahtevnijeg Pinkovog projekta "Crveni mesec", Željko Mitrović je s ponosom najavio još jednu seriju koja će se od jeseni emitovati na najgledanijoj komercijalnoj televiziji. Željko je ispred "Pink International Company" početkom ove nedelje sa čelnicima produkcije "Contrast Studios" Nedeljkom i Radošem Bajićem potpisao ugovor povodom snimanja nove serije "Preživeti Beograd" u zajedničkoj produkciji, po scenariju iskusnog Đorđa Milosavljevića i u režiji debitanta Đorđa Stanimirovića. Producent serije, Nedeljko Bajić, otkrio je nešto više o ovom ambicioznom projektu producentske kuće "Contrast Studios", koja se po prvi put izmešta iz seoskog ambijenta i bavi se bavi urbanim, gradskim temama.

Serija 'Preživeti Beograd' baviće se mladim ljudima, njihovim željama i ambicijama da uspeju u životu. Glavni junaci dolaze u studentski grad, tu se upoznaju, stvaraju se ljubavi. Samim tim pratićemo paralelno i njihove roditelje iz različitih socijalnih miljea. Biće to priča o kontrastima, o dolasku ljudi iz malih sredina u veliki grad, o Beogradu i svemu što je postao u poslednjih desetak godina. Biće to brza i dinamična serija koja će mlađoj generaciji, ali i njihovim roditeljima ponuditi dobar sadržaj. Trudićemo se da budemo iskreni, da pokažemo lepe stvari, bavićemo se optimizmom, ambicijama i emocijama. Smatram da će sve ono u čemu publika Pinka uživa nagraditi ovom serijom i da ćemo dovesti neku drugu publiku na ovu frekvenciju. Naše ambicije su velike, daćemo sve od sebe. Želimo da ovaj grad prikažemo kao ozbiljnu metropolu kakva i jeste - objašnjava Nedeljko, i dodaje da će pored četiri glavne junakinje, protagonista biti i sam Beograd.

Sastanku i potpisivanju ugovora prisustvovao je i Radoš Bajić, koji je ovog puta je pisanje scenarija i režiju prepustio drugima, dok će se u seriji pojaviti u epizodnoj ulozi.

'Preživeti Beograd' se razlikuje od serije 'Šifra Despot', koju smo sa velikim zadovoljstvom realizovali sa TV Pink. Za početak, u seriji 'Preživeti Beograd' imamo novog autora. Dakle, nisam ni scenarista ni autor. Scenarista je poznati, priznati i iskusni Đorđe Mirosavljević. Takođe, ovu seriju koja će biti posvećena mladima, ne režira ni Jelena Bajić Jočić ni ja, niti reditelji sa kojima smo do sada radili. Režira je mladi reditelj Đorđe Stanimirović, kome smo pružili šansu. Nadamo se da će posle 'Šifre Despot', koja je započela novu eru u igranom serijskom programu, ova serija predstavljati napredak: da će ostvariti bolju komunikaciju sa publikom. Naša produkcija i ja smo veoma zadovoljni izvanrednom i veoma ozbiljnom saradnjom sa gospodinom Mitrovićem i TV Pink - rekao je Radoš Bajić.

Četiri mlade devojke koje su iz različitih delova Srbije došle u Beograd na studije tumače Nina Nešković, koju je publika zavolela kao Maju u seriji "Državni službenik" i Bojana Stojković, Tamara Šustić i Lenka Petrović, kojima će ovo biti prve velike uloge. Ovoj četvorki pridružiće se veliki broj glumaca mlađe generacije, ali i mnoga poznata i afirmisana imena srpskog glumišta. Kako je na sastanku dogovoreno, prva klapa će uskoro “pasti”, a već 6. oktobra će serija biti pred gledaocima TV Pink, jednom nedeljno, u udarnom terminu.

Foto: Pink.rs

Autor: M. Đ.

#Nedeljko Bajić

#RTV Pink

#Radoš Bajić

#Televizija Pink

#preživeti beograd

#serija

#Željko Mitrović

'