AKTUELNO

Ne treba kriti nečiji bolest, to nije mentalna bolest. Šta više, mislim da je stečen i da je za to kriva MMR vakcina, rekla je pevačica.

Maja Odžaklijevska poznata je po tome što uvek otvoreno govori o svom privatnom životu, Ona je sada progovorila o životu sa sedmogodišnjim unukom Lukom, sinom njene starije ćerke Tee, koji boluje od autizma. Maja je savetovala roditeljima koji imaju decu, a koja boluju od autizma da o tome govore zato što će tako lakše naći pomoć.

Mi smo tako našli bioenergitičara, kvantnu medicinu. Mnogo toga što Luki zaista pomaže i evidentnan je njegov napredak. Ne treba kriti nečiji autizam, to nije mentalna bolest. Šta više, mislim da je stečen i da je za to kriva MMR vakcina, ali ne bih sada o tome jer posle te vakcine su krenule prve manifestacije autizma. To je bilo kada je imao dve godine. Zatvaranje, asocijalnost, bežanje ispod stola. Jednostavno, izolacija. Ovakve reakcije krenule su mesec dana nakon što je primio vakcinu. Ja sam prva to primetila, ne moja ćerka, jer sam već dvoje dece odgajila, imam više iskustva. Prosto, nije imao fokus na mene, a imao ga je sa šest meseci. Nije imao nikakav fokus, nikakvu interakciju. Možete da vičete pored njega, on je u svom svetu i, onako, tužan. To je veoma bolno za roditelje - rekla je u jednoj emisiji Odžaklijevska.

Foto: Printscreen Youtube

Majin unuk Luka je sa dve godine pričao i izgovarao kratke reči, ali je nakon toga prestao da komunicira, a primetne su i drastične promene u ponašanju.

Prve dve godine govorio je one prve reči koje dete izgovara: mama, tata, baba. A sad više ne govori. On već pet godina ćuti. Doduše, peva i izgovara neke slogove, ali to je sve. Mislim da je došao period da se njemu, uz pomoć svih ovih ljudi kojima smo se obratili, pomogne na adekvatan način i da dete progovori. Inače, sve razume - istakla je pevačica.

Autor: J. V.

#Maja Odžaklijevska

#pevačica

'