AKTUELNO

Još jedan dokaz da su Pinkovi filmski studiji najmoderniji u ovom delu Evrope.

Pinkovi fimski studiji u Šimanovcima postoje od 2006. godine i predstavljaju jedan od najimpresivnijih i najmodernijih kompleksa filmskih studija u ovom delu Evrope. "PFI" je koncipiran po ugledu na najbolje evropske i svetske filmske studije i nudi sve što je potrebno za realizaciju produkciono zahtevnih projekata.

U Pinkovom filmskom studiju snimani su brojni filmovi domaće i strane produkcije, a trenutno se snimaju popularni formati ali i igrani program TV Pink, koji, upravo zahvaljujući kvalitetu opreme i usluga "PFI" studija, mogu da se mere sa svetskim projektima.

Foto: TV Pink/Marko Cvetković

Samo neka od glumačkih imena koja su snimala u "PFI" filmskim studijima su Gaj Pirs i Medi Grejs za film "Lockout", Džon Kjuzak i Luk Evans za film "The Raven", Džesika Lang, Elizabet Olsen, Tom Felton i Oskar Ajzak za film "In Secret", Selma Hajek za film "Everly" i Natali Dormer i Tejlor Kini za film "The Forest". Kompanija "PFI" je koproducirala domaće filmove koji su dobili brojna priznanja i postigli veliki uspeh - "Promeni me", "Četvrti čovek", "Čitulja za Eksobara" i "Zona mrtvih". U našim studijima snimani su segmenti filma "Montevideo, vidimo se", kao i delovi serije "Bićemo prvaci sveta".

Trenutno se u Pinkovim filmskim studijima snima najzahtevniji Pinkov projekat, igrana istorijska drama "Crveni mesec", čiji su idejni tvorci Željko Mitrović i Roman Majetić. Za potrebe snimanja ove visokobudžetne istorijske serije, koje će se u najvećoj meri odvijati u Šimanovcima, u Pinkovom najmodernijem kompleksu filmskih studija u ovom delu Evrope, zaposlen je veliki broj zanatlija – majstora, dekoratera, krojača, šminkera, vlasuljara... Na gotovo 6.000 m2 eksterijera izgrađena je rekonstrukcija velelepne palate hotela Moskva, Beli dvor, jedna cela avenija i tri gradske ulice, sa svim fasadama, objektima i istorijskim detaljima, a ništa manje nije impresivan ni enterijer.

Foto: e-stock/Mirko Rodić

Pored ovog projekta, u Pinkovim filmskim studijima snima se i američka serija "Predstraža" ("The Outpost"), koja je postigla veliku popularnost. Autori ove serije prepoznali su kvalitet naših fimskih studija, zbog čega su odlučili da drugu sezonu snimaju upravo u Srbiji.

Foto: RTV Pink

Foto: RTV Pink

Pored igranog programa, u Šimanovcima se snimaju neki od Pinkovih najgledanijih, autorskih televizijskih formata: "Pinkove zvezde - All Talents", "Pinkove zvezdice - All Stars", "Ami G Show", "Magazin In" i mnogi drugi.

Naravno, kao što je svima poznato, u sklopu Pinkovih filmskih studija, izgrađen je i impresivan kompleks "Zadruge", čime je postala jedinstven rijaliti format u regionu.

Foto: TV Pink/Marko Cvetković

Autor: M. Đ.

#Crveni mesec

#Film

#Pink Film International (PFI)

#Zadruga - RTV Pink

#serija

#Šimanovci

'