AKTUELNO

Nemanja tvrdi da niko pre njega nije pokazao dobar trik.

Nemanja Jović (19) iz Kraljeva oduševio je prethodne noći žiri i gledaoce šoua "Ja imam talenat", kada je izvao nekoliko trikova sa karatama, koji su zbunili mnoge, koji su, između ostalog, pali i na njegov šarm.

On je završio srednju medicinsku školu i sada planira da upiše Visoku medicinsku, a za to vreme radi u jednoj radnji, dok mu je magija samo hobi.

- Posle nastupa od četvrtka, telefon ne prestaje da mi zvoni - priznao je Nemanja.

Foto: YouTube screenshot

On se već dugo bavi trikovima i oduvek je bio samouveren kad se radi o njima.

- Već dugo radim na tome i na toj psihologiji. Nije mi teško da priđem nekome i kažem da imam magične moći. Ja sam klasičan blejač koji se pojavljuje niotkud, napravi atmosferu, napravi šou i ode - priča on.

Nemanja je, iako je savršeno savladao trikove, samouk.

- Sve sam sam naučio iz snimaka, knjiga, seminara. Gde god sam mogao da nađem neki izvor informacija za neki trik, ja sam to iskoristio - objasnio je on.

Foto: YouTube screenshot

On se od trećeg razreda osnovne škole bavi magijom, a interesovanje za nju počelo je neobičnim poznanstvom.

- U trećem osnovne sam upoznao nekog lopova koji mi je pokazao neku klasičnu foru i tako sam krenuo da radim i to sam radio bukvalno jedan trik do prve godine srednje. Sad sam odgledao film "Velika iluzija" i onda sam se primio i odlučio da to radim do kraja života - ispričao je Nemanja.

Ana Nikolić je rekla da posle njega neće pustiti nijednog mađioničara da prođe, što je njemu prijalo kao kompliment, jer i sam smatara da tako treba da bude.

Foto: YouTube screenshot

- U suštini sam se i nadao da će tako da bude, pošto je to bio i jedan od razloga mog pojavljivanja, da Srbija vidi da nemamo loše mađioničare. Kad sam video ove takmičare koji su se pojavili, iako su kul njihove fore, to je stvarno jadno kad pogledaš. Bez prezentacije, bez pripreme, ide neki trik i misle da mogu da ga urade odmah, a ne provežbaju ga bar sto puta - bio je iskren Nemanja.

Ipak, za sebe kaže da je veliki improvizator.

- Moj nastup nastaje u trenutku, nemam ja pripremljen nastup, ono u Talentu je 90 odsto improvizacija. Upotrebio sam jedno dva poteza, a priča koju sam upotrebio je napisana fora, ali nisam planirao ni da je radim, ali kad se žiri zainteresovao, nastavio sam sa tim trikom. Koristio sam samo ono što mi je bilo u glavi - objasnio je Nemanja.

Autor: V. T.

#Ja imam talenat

#Takmičar

#emisija

'