AKTUELNO

Svi se raduju venčanju!

Porodica Karađorđević priprema se za još jedno veliko slavlje. Naime, kako se navodi, u maju će biti upriličeno venčanje NJKV princa Dušana Karađorđevića i njegove višegodišnje partnerke Valerije Demuzio. Njih dvoje bi trebalo da izgovore jedno drugom sudbonosno "Da" u Topoli, na Oplencu, u crkvi Svetog Đorđa.

Kako se navodi, još uvek traju dogovori da li će istog dana biti organizovana i proslava venčanja ili će čitava ceremonija biti podeljena na dva dana. Princ Dušan i Valerija već su imali građansko venčanje prošle godine, a kako žive u Njujorku, želeli su da okupe prijatelje iz celog sveta kao i članove porodice i sa njima proslave svoj najradosniji dan.

Princ Dušan Karađorđević najmlađi je sin kneza Aleksandra i njegove druge supruge, Barbare od Lihtenštajna i unuk kneza Pavla. . Rođen je u Sent Galenu, u Švajcarskoj a njegovi roditelji su se, dok je bio mali, preselili u Pariz gde je princ i odrastao. Valeriju, koja je marketinški stručnjak, upoznao je pre četiri godine i ljubav je odmah planula. Kršten je u srpskoj pravoslavnoj crkvi, a kum mu je prestolonaslednik Aleksandar. Pretpostavlja se da će mu, po starim običajima, kum na crkvenom venčanju biti upravo Aleksandar Karađorđević.

Foto: Dare to Dance

#Princ Dušan Karađorđević

#Valerija Demuzio

#Venčanje

'