AKTUELNO

Od devojčice iz Vrbasa do svetski priznate modne kreatorke.

Marijana Mateus važi za jednu od najpriznatijih i najpoznatijih modnih kreatorki na našim prostorima. Ona je svoju uspešnu karijeru gradila godinama, a danas živi na relaciji London-Budimpešta-Beograd. Marijana je i u prestonici Engleske uspela da razvije biznis, a njene kreacije nose poznate dame širom sveta.

Ona je rođena u Vrbasu, a još kao devojčica pokazivala je sklonost prema modi i neverovatan talenat. Zbog toga je imala i veliku podršku majke koja joj je redovno vodila na revije u Beogradu i kupovala joj modne časopise.

Osamdesetih godina prošlog veka, Marijana je otišla u Ameriku gde je upisala srednju školu "Lubin School of the Business", koju je završila u Njujorku, ali se ubrzo vratila u Srbiju, nakon čega je upisala pedagogiju.

Ona se udala sa 19 godina za poznatog preduzetnika Miodraga Kostića i rodila ćerku Dajanu, te je počela da vodi prodavnicu obuće u Novom Sadu. U međuvremenu rodila je još dvoje dece sina Aleksandra, a kasnije najmađu i ćerku Anđelu.

Kada se razvela, Mateusova je otišla u London gde je položila prijemni ispit za "University od Arts London - London Collage of Fashion", čime je sebi otvorila vrata za modnu indrustriju.

Domaćoj javnosti naročito je postala zanimljiva nakon što se udala za poznatog nemačkog fudbalera Lotara Mateusa, ali ni ovaj brak nije potrajao.

Danas Marijana živi u Londonu gde je razvila sopstvenu imperiju, poseduje firmu koja se bavi dizajnom i proizvodnjom uniformi, ali i modni brend "Andaj".

Pink.rs

#Marijana Mateus

'