AKTUELNO

Nikako nisu mogli da se usaglase.

Izjava Mirke Vasiljević koja svoju ćerku uči da mora da zna da je žensko i da mora da ćuti i da tako samo može da sačuva brak i dobije sve što hoće, izazvala je veliku buru u javnosti.

Ruška Jakšić i doktor Jovan Marić žestoko su se povađali u jutarnjem programu TV Pink ''Novo jutro'' polemišući o ovoj temi.

- To je najveća glupost koju sam čula i s tim se apsolutno ne slažem - rekla je Ruška, a doktro Marić se odmah suprotstavio.

- To je najbolja rečenica koju je mogla da izgovori Vasiljevićeva - podržao je mišljenje mlade glumice.

Foto: TV Pink Printscreen

- Sad ćemo malo nauke i razlike bitne između muškog i ženskog roda. Genijalni ljudi su to znali da prepoznaju ranije, a danas magnetna rezonanca - krenuo je Marić, a Ruška ga je odmah prekinula: - Pustite vi magnentnu rezonancu!

- Čekajte, nauka dokazuje da žena ima duplo veću zonu za govor nego muškarac i da žena po pravilu pobedi muškarca u verbalnim, hoćemo li ovo ili ono, gde ćemo na letovanje. Pa muškarci su morali da čekaju satima da ćute kako bi ulovili životinju... - počeo je doktor da objašnjava, što je Rušku iznerviralo.

- Pustite se filozofije! Da li ja treba da zaćutim da bi bila srećna žena? Znači, on mi opali šamar, a ja zaćutim - bila je žustra novinarka.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ma ne! Zato su rekli davno "ravnopravni jesmo, jednaki nismo" - pokušao je da objasni doktor.

- Žena pobeđuje u verbalizacijama, muškarci ne voleći da budu pobeđeni, kažu "ćuti, bre, kad ti kažem! a ona neće da ćuti... bla, bla, bla... i naravno muškarac iskoristi ono što mu je anatomija dala, to su snaga mišića ili zamahne... Drage dame, ne morate uvek da pobedite svoga partnera rečima! I dragi muškarci, nemojte da pokazujete svoje mišiće slabijim osobama, ali mentalno jačim ženama tako što ćete joj opaliti šamar - rekao je Marić.

- Ona koja je prvo dobije šamar, a prećuti, sutra će biti prebijena. Ja volim da ćutim, ali ne volim da prećutim. Žena koja ćuti jedno, dva-tri puta, dolazi do njenog nezadovoljstva, brak se stastoji iz dva temelja a to su seksualnost i razumevanje. Šta znači prećutati, da me je muž prevario, da me je muž udario, da ćutim da nisam zadovoljna... - bila je iskrena Ruška.

Foto: TV Pink Printscreen

- Taman posla da treba da prećuti kad dobije šamar - bio je izričit Marić u ''Novom jutru''.

Ruška je zatim šokirala: - Krivim žene što su našle sad takve muškarce, postaju njihova zavisnost, oni ih plaćaju, a oni u tome uživaju - dodala je Jakićeva.

Autor: Pink.rs

#Mirka Vasiljević

#Ruška Jakić

'