AKTUELNO

Svaka velika ljubav ima svoje tajne, a jedna od najvećih je da nijedan problem, ma kako velik, nije veći od same ljubavi, napisala je spisateljica.

Jedna od najpriznatijih spisateljica na ovim prostorima, Isidora Bjelica, i dalje vodi najvažniju bitku u životu, bitku sa rakom.

Kako je nekoliko puta sama rekla, o teškoj bolesti rešila je da javno govori kako bi pomogla ljudima u istoj situciji, a njoj najveću pomoć i podršku pružaju njena deca Vila Evanđelina i Lav Grigorije, ali i naravno suprug Nebojša Pajkić.

Upravo na današnji dan, pre 23 godine Bjelica je Pajkiću izgovorila sudbonosno "da", a ovog srećnog događaja prisetila se na svom profilu na društvenoj mreži Instagram.

Ona je objavila fotografiju sa venčanja, a reči koje je uputila suprugu, ali i svim ljudima, dirnuo je njene pratioce.

- Danas, kad je prošlo 23 godine od mog venčanja, razmišljam koliko bi se brakova, veza, odnosa nastavilo u ljubavi kada bi neko imao da nas poduči zakonima ljubavi, kao što nas uče hemiji, matematici, geografiji. U brak i ljubavne veze ulazimo srcem ali bez poznavanja osnovnih zakonitosti bezuslovne ljubavi. Nažalost, većina svoje ponašanje uči od roditelja, baka, prijatelja, koji i sami bauljaju u mraku ljubavnih odnosa i često provedu ceo život tužni, nesrećni, verujući da su žrtve loših partnera ili sudbine - napisala je Isidora i dodala:

- Kada bi postojalo elementarno poznavanje kosimičkih i božanskih zakona ljubavi, toliko bi bilo manje nesreće na ovom svetu. Kada bi naučili da ne želimo da menjamo druge, a da prihvatimo svoju nesavršenu savršenost, sve bi bilo sa manje bola i više radosti. Prava ljubav ne traži, ne zahteva, ne uslovljava. Nije partner mobilni ili televizor da ga odbacujemo sa svakim novim modelom. Nije ljubav potrošna roba da bledi sa vremenom, naprotiv. Ljubav vremenom postaje veća, zrelija, jača, kao i sama čovekova duša. Ljubav se uči i kroz sreću i kroz nesreću i kroz dobro i zlo, sve su to samo lekcije ljubavi. Srećna nam ljubavi, 23 godišnjica braka i 23 godine učenja ljubavi. Svaka velika ljubav ima svoje tajne, a jedna od najvećih je da nijedan problem, ma kako velik, nije veći od same ljubavi.

#Isidora Bjelica

#Nebojša Pajkić

'