AKTUELNO

Popularni srpski glumac preminuo je na današnji dan 2008. godine, nakon što je 17 dana bio u komi.

Jedan od najpopularnijih srpskih glumaca, Milenko Zablaćanski, tragično je nastradao 22. januara 2008. godine.

Pre devet godina, 5. januara, glumac se vozio putem Užice-Zlatibor, kada je, u mestu Jevremovići, u njegov automobil, iz suprotnog smera, udario drugi automobil.

Foto: YouTube screenshot

Usled sudara, Zablaćanski je zadobio teške povrede glave i smešten je u Užičku bolnicu u nesvesnom stanju.

Pošto mu se zdravstveno stanje nije poboljšalo i nije se budio iz kome, Milenko je nekoliko dana kasnije helikopterom prebačen na lečenje na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu, gde je i preminuo, 22. januara.

Foto: YouTube screenshot

Milenko je sahranjen u Aleji velikana na Novom groblju, a danas, na devetu godišnjicu njegove pogibije, niko od kolega nije obišao njegov grob.

Ipak, ekipa emisije "Premijera-Vikend specijal" setila se ovog tužnog datuma i iskoristila priliku da se priseti svih velikih uloga koje je Milenko odigrao.

Zablaćanski je rođen u Bogatiću 1955. godine. Diplomnirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a karijeru je započeo u pozorištu "Boško Buha".

Bio je oženjen balerinom i koreografom Snežanom Vesković sa kojom ima dva sina.

Sin Ivan Zablaćanski krenuo je očevim stopama, te se uspešno bavi glumom.

Bio je strog taman koliko treba i od njega sam mnogo naučio, naročito o posvećenosti poslu. Nikad neću moći da pobegnem od toga ko je bio moj otac niti to hoću, jer sam veoma ponosan na njega, samo želim da se dokažem kao Ivan Zablaćanski i da jednog dana budem priznat - rekao je svojevremeno Ivan.

Foto: YouTube screenshot

Autor: M. Đurović

#Milenko Zablaćanski

#glumac

'