AKTUELNO

Učesnik šoua ''Ja imam talenat'' priznao je da su ga komentari žirija dirnuli.

Mladi muzičar Miloš Ivaniš ima 19 godina i dolazi iz Inđije. On se u emisiji ''Ja imam talenat'' predstavio tako što je na klaviru svirao pesmu koju je sam komponovao.

Kompoziciju pod nazivom "Dodir svile" odsvirao je ispred stručnog žirija, a potom otkrio da je pre četiri godine počeo da svira klavir. On je nedavno rešio i da komponuje sam.

Foto: YouTube screenshot

Miloš je oduševio Žiku Todorovića i Stefana Đurića Rastu, ali i publiku u studiju koja ga je nagradila gromoglasnim aplauzom.

Da li si imao tremu kada si izašao na scenu pošto je ovo tvoj prvi javni nastup?

- Da, ovo je prvi javni nastup pred više od 30 ljudi. Nisam imao tremu kada sam izašao na scenu, ali sam imao tremu pre nego što sam izašao. Želeo sam da sve prođe kako treba i kada sam izašao na scenu, želeo sam da dam sve od sebe i da se pokažem u što boljem svetlu.

Foto: YouTube screenshot

Istakao si da si samouk. Kako si učio da sviraš i kompunuješ sam?

- To je jedna vrlo zanimljiva priča. Ja sam krenuo relativno kasno da sviram klavir. Bilo je to negde, otprilike, na početku srednje škole. Otišao sam kod drugarice, ona je imala kineski sintisajzer i ja sam probao da sviram na njemu. Tada se rodila ta ljubav. Kasnije sam otišao na samo nekoliko privatnih časova. Odmah mi se dopalo i roditelji su mi pomogli i nakon par meseci dobio sam svoj električni klavir. Od tada sam mnogo napredovao. Koristio sam razna pomagala, ali sam najčešće koristio internet i tako učio - rekao je Miloš za Pink.rs.

Foto: YouTube screenshot

Imao si ogromnu podršku publike, kakav je osećaj biti na sceni prvi put i dobiti gromoglasan aplauz?

- Zaista je nestvaran osećaj. Nisam bio na ovakvoj sceni nikada. Sam čin izlaska na scenu i pokazivanje svog talenta je nešto nestvarno. Kada sam dobio takvu povratnu informaciju od publike, bilo mi je puno srce. Bilo mi je drago što sam uspeo da usrećim ljude i u njima probudim emociju.

Žika je prvi želeo da komentariše i otkrio da mu je bilo kao u filmu. Koliko ti je to značilo?

Foto: YouTube screenshot

- Imao sam neki strah i tremu pre sam svoj nastup. Nisam znao kakve ću kometare dobiti od žirija i od publike. Razmišljao sam da dam sve od sebe. Mnogo mi je značio Žikin komentar, jer njemu je to jako blisko. To što me je uporedio sa Zoranom Simjanovićem i Goranom Markovićem je za mene veliki kompliment. Nije mi bilo stvarno da dobijam takve komplimente, ali mi je jako drago zbog toga. Nastaviću da se trudim i radim na sebi kako bih opet probudio ovakvu emociju u ljudima - rekao je mladi kompozitor.

Koliko ti je značila Rastina pohvala obzirom da je on jedan jako talentovan muzičar?

- Pratim rad svih članova žirija i dobiti komentare od njih takve kakve sam ja dobio veliko je zadovoljstvo. Rasta me je posebno iznenadio kada je rekao da se odmah vidi da sam filmski kompozitor, a ne kompozitor za reklame. U tom trenutku to me je ganulo na sceni, ali je nalet emocija došao je tek kada sam sišao sa scene.

Ukoliko niste imali prilike da vidite Milošev nastup u šou ''Ja imam talenat'', učinite to odmah.

Autor: B. Radonić

#Ja imam talenat

#Miloš Ivaniš

'