AKTUELNO

Oni će ove godine proslaviti praznik.

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave 40 Svetih mučenika. Ovaj praznik u narodu je poznat kao Mladenci, jer su stradalnici bili mladi momci. Svi novopečeni bračni parovi koji su se venčali u poslednjih 12 meseci proslavljaju ovaj praznik. Običaji nalažu da novopečena mlada ustane rano ujutru i zamesi 40 kolačića, koji se nazivaju mladenčići, kako bi im bračni život bio dug, srećan i sladak.

Foto: Pixabay.com

Mnoge poznate ličnosti sa domaće javne scene su na ludi kamen stale upravo u godini iza nas, a ovo su prvi Mladenci koje proslavljaju zajedno.

Aleksandra Prijović i Filip Živojinović

Foto: Pink.rs

Aleksandra i Filip venčali su se 21. juna 2018. godine u crkvi Svetog Vasilija Otroškog. Nakon crkvenog venčanja, oni su priredili glamuroznu proslavu u domu Živojinovića na Bežanijskoj kosi za skoro 1.000 zvanica.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Prijovićka je na veselju promenila čak tri skupocene venčanice, a kumovi su im bili košarkaš Miloš Teodosić i pevač Aco Pejović.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Aleksandra se 6. marta ove godine porodila i na svet donela sina, kome su ponosni roditelji dali ime Aleksandar. Kako će izgledati njihovi prvi Mladenci sada, kad imaju jednog člana porodice više, ostajte da saznamo.

Danijela Karić i Ivan Mileusnić

Foto: Pink.rs

Pevačica Danijela Karić i koreograf Ivan Mileusnić venčali su se 8. marta ove godine u opštini Savski venac i danas su prvi njihovi Mladenci koji proslavljaju kao novopečeni bračni par.

Foto: Pink.rs

Gradskom venčanju prisustvovali su Danijelini roditelji, Ivanova majka i kumovi, a veliko svadbeno veselje zakazano je za maj ove godine.

Foto: Pink.rs

Novopečeni mladenci će uskoro dobiti i naslednika, jer je Danijela u drugom stanju, a nedavno su otkrili i pol deteta. Njih dvoje će postati roditelji dečaka.

Nataša Ivanović i Stevan Anđelković

Foto: Pink.rs

20. septembra 2018. na ludi kamen je stao i mladi pevač Stevan Anđelković. Posle nekoliko zabavljanja, Stevan i njegova izbaranica Nataša Ivanović svoju vezu krunisali su brakom.

Foto: Pink.rs

Oni su sudbonosno "da" izgovorili u crkvi Svetog Dimitrija na Novom Beogradu, a pevačeva kuma bila je mlada koleginica Milica Todorović koja je bila i najveselija na proslavi priređenoj odmah posle crkvenog venčanja.

Foto: Pink.rs

Mnoge Stevanove kolege prisustvovale su ovom slavlju, a najveću pažnju privukao je mladin otac, koji je poneo veoma neobičnu odevnu kombinaciju.

Zlata Aranđelović i Miloš Vujanović

Foto: Printscreen Instagram

Ćerka naše proslavljene pevačice Zorica Brunclik, Zlata Aranđelović izgovorila je sudbonosno "da" svom izbaraniku, pevaču Milošu Vujanoviću 12. decembra prošle godine.

Foto: Printscreen Instagram

Njihovom venčanju prisustvovali su samo najbliži članovi porodica, a veliko svadbeno veselje isplanirali su za narednu godinu.

Foto: Instagram

Zlata je trenutno u osmom mesecu trudnoće, a već u aprilu novopečeni mladenci treba da dobiju svoje prvo dete, i to devojčicu.

Anja Stojković i Hugo Valente

Foto: Pink.rs

Ćerka fudbalske legende Dragana Stojkovića Piskija, Anja Stojković 18. februara 2018. udala se za svog emotivnog partnera Huga Valentea. Tom prilikom oni su obavili opštinsko venčanje, dok su bajkovitu ceremoniju za mnogobrojne prijatelje i članove porodice upriličili su na jugu Francuske krajem aprila.

Foto: Printscreen Instagram

Crkveno venčanje obavili su mesec dana kasnije u Sabornoj crkvi u Beogradu, nakon čega je veselje nastavljeno u jednom prestoničkom restoranu.

Foto: Instagram

Njihovom venčanju prisustvovale su mnoge poznate ličnosti, a Hugo se sjajno proveo uz zvuke harmonike i trubača.

Jelena Sekulović i Milan Dinčić Dinča

Foto: TV Pink Printscreen

Pevač Milan Dinčić Dinča zakleo se na večnu ljubav svojoj dugogodišnjoj emotivnoj partnerki Jeleni Sekulović 19. aprila prošle godine.

Foto: TV Pink Printscreen

Oni su sudbonosno "Da" izgovorili u opštini Zvezdara u krugu najbližih prijatelja i članova porodice, a Jelena je tada bila već u sedmom mesecu trudnoće.

Foto: Instagram

Posle opštinskog venčanja, oni su organizovali i proslavu takođe samo za najužu rodbinu. Dinča je postao tata 25. juna kada je na svet došao njegov sin Vukan.

R. L.

#Mladenci

'