AKTUELNO

Kako kažu, Sinan je u teškom stanju otpušten sa klinike, na izričit zahtev supruge.

Sabina Sakić, udovica preminulog pevača Sinana Sakića, na njegovom Instagram profilu 20. februara iznela je navode da ima dokaze da je njen suprug ubijen, za šta je okrivila lekare iz Kliničkog centra koji su ga lečili. Iz pomenute medicinske ustanove sada je stigao odgovor u kojem navode da ništa od navedenog nije istina.

Foto: Pink.rs

- Pacijent S.S promljen je na Kliniku za GEH 27. aprila 2018. radi dalje dijagnostike i lečenja. Tokom lečenja pacijenta sprovedene su sve mere savremenog lečenja, terapijska izmena plazme uz antibiotike, infuzione rastvore sa lekovima za encefelopatiju uz korekciju elektronskog statusa i svakodnevni monitornig svih parametara.

Tokom lečenja pacijenta u jedinici Intenzivne nege, supruzi pacijenta izdata je potvrda za posete od 8 do 20 sati, ali su na Intenzivnoj nezi bez propusnica i van naznačenog termina, neovlašćenom boravili i ostali članovi porodice. Takođe, pored pacijenta, porodica je postavila laptop sa kamerom, koji je kontinuirano snimao pacijenta, a supruga i ostali članovi porodice su neovlašćeno fotografisali medicinsko osoblje i ostale pacijente i pored sugestija zdravstvenih radnika da to ne rade - navodi se u saopštenju Kliničkog centra.

Foto: ATAImages.rs

Kako su objasnili, pacijent je otpušten na zahtev supruge.

- Sa pogoršanjem stanja pacijenta dolazi i do ispoljavanja agresije i krajnje nedoličnog ponašanja članova porodice prema medicinskom osoblju, stalnih pretnji i vređanja sestara i lekara koje je ugrožavalo redovan proces rada na Klinici i zbrinjavanje pacijenata na Intenzivnoj nezi. Konačno, 16. maja na izričit zahtev supruge (potpisana otpusna lista od strane supruge) pacijent se uz sve predočene mere rizika i suprotno stavu lekara, otpušta sa Klinike sa GEH u teškom stanju- piše u saopštenju uz napomenu da su svi zdravstveni radnici maksimalno bili tolerantni i puni razumevanja prema članovima porodice.

Pink.rs

#Sinan Sakić

'