AKTUELNO

Svog voljenog prijatelja ispratio je uz pesmu, što mu je izuzetno teško palo.

Proslavljeni harmonikaš Miša Mijatović tvrdi da je njegov dugogodišnji prijatelj i saradnik pokojni Šaban Šaulić, koji je poginuo 17. februara u Nemačkoj, predvideo svoju smrt. On naglašava da je Šaulić pre mesec dana rekao da će umreti i da ga sahrane uz stihove treće strofe poznate sevdalinke "Prebrojana ljeta" Rize Hamidovića: "Dijelio sam s vama i radost i tugu na posljednjem putu, halalite meni niko od vas suzu za mnom pustit ne smije kad ne bude mene, pjevajte mi pjesme".

Foto: Pink.rs

- Nisam verovao kada mi je prijatelj javio za nesreću. Rekao sam: "Daj, beži! Šabana sahranjuju već 10 puta. Nema šanse". Međutim, čovek je proverio, a kanije sam video vesti na portalima. Bio sam šokiran! Iz Kraljeva sam odmah došao u Beograd, otišao kod njegove supruge Goce. Ne pamtim da je posle Titove smrti u državi bila veća žalost nego sad za Šaletom - kaže Miša, koji naglašava da je Šaban naslućivao da će se nešto loše desiti.

- Imao je predosećaj da će se nešto desiti jer je bio drugačiji. Imao je neke priče i ambicije koje nisu ličile na njega, u smislu "Daj, uradite mi pesmu, daj da snimim nešto". To ne liči na njega jer smo uvek mi njega terali i jurili da uđe u studio - kaže Miša.

Foto: Pink.rs, E-stock

Dok su Šabana ispraćali na večni počinak, Mijatović je svirao pesmu "Ne plači, dušo", što mu je izuzetno teško palo.

- Opirao sam se, bojao sam se kako ću to izdržati. Izgurao sam, a mislio sam da ću se srušiti u grobnicu. Opet, lakše je bilo što nas je sviralo petoro. Šta ćemo, stegnemo malo srce i zube. Opet sam imao u glavi da bi on na neki način to i voleo, da to budemo baš mi. Prvi put u životu sam to učinio. Nadam se da je i poslednji. Ruka mi se sve vreme tresla - objasnio je Miša.

Foto: e-stock/Mirko Rodić

Pink.rs

#Milorad Mijatović

#Šaban Šaulić

'