AKTUELNO

Niko ne može da se pomiri sa činjenicom da ga više nema.

Vest da nas je napustio jedan od legendarnih pevača naše narodne muzike Šaban Šaulić 17. februara odjeknula je kao bomba u javnosti. Svi su sa nevericom primili ovo saznanje, a mnogi su se molili da to nije istina.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Njegova porodica je neutešna zbog smrti popularnog pevača, a upravo oni su mu bili najveća podrška u svim poslovnim poduhvatima.

Pre pet meseci, u intervjuu za portal Pink.rs pevač je govorio o pripremama za koncert u beogradskoj Areni, koji će, kako se ispostavilo, biti kruna njegove 50 godina duge karijere.

Problemčić je izbor pesama, ali to je slatki problem. Imam 1000 pesama i ko će sve to odrediti i pogoditi da se svima u publici dopadne. Ja ću pevati mnogo pesama i pevaću dugo, a ako se neko razočara, žao mi je, unapred se izvinjavam, ali nema razloga za brigu, sigurno će se svi lepo provesti. Ovaj koncert nije scenski spektakl, već muzički i niko do sad nije obeležio pola veka rada na tako velikoj sceni - govorio je tada Šaban.

Foto: E-stock

On je i tada istakao da je veoma ponosan na svoju ćerku Ildu, koja je neposredno pre toga obeležila 10 godina svoje karijere, a nije mogao a da se ne osvrne na svoju unučad.

Imam ja dve mezimice, Unu koja ima četiri godine i Emu koja ima dve, tako da su mi to dve mezimice, a da ne pričam za najstarijeg, Luku, to je dedin ponos (smeh) - govorio je Šaban.

Koncert u Areni bio je poklon njegovoj supruzi Gordani za rođendan, a kako nam je tada otkrio, morao je da joj ispuni još jednu želju - da odu na letovanje, iako on nije bio veliki ljubitelj toga.

Foto: Pink.rs

Iako je govorio da će sigurno organizovati još mnogo koncerata, to se nažalost neće desiti. Ono što nam ostaje jeste da slušamo Šabanove pesme kao i do sada, a sigurno je da on neće biti zaboravljen.

Autor: N. Vujčić

#Intervju

#Šaban Šaulić

'