AKTUELNO

Nakon Tošetove pogibije, njegova menadžerka odlučila je da prestane da se bavi tim poslom.

Na današnji dan pre 14 godina život je izgubio čuveni Toše Proeski, a za Ljiljanu Petrović, menadžerku preminulog pevača, današnji datum uvek će ostati urezan u sećanju. Ljiljana ni posle toliko godina nije prebolela Tošeta, a ona je tek posle 10 godina od pevačeve pogibije, posetila njegov grob u Kruševu.

Foto: E-stock

Te kobne noći Ljiljana je bila u kolima sa Tošetom, sa teškim povredama prebačena je u bolnicu u Novoj Gradiški, gde je i saznala da je Proeski preminuo na licu mesta. Otada njen život izgubio je smisao. Kada se oporavila, odlučila je da promeni život i preseče sve veze koje će je sećati na njega.

- Bilo je potrebno mnogo hrabrosti da promenim život iz korena. Uvek je teško da se odreknete nečega u čemu ste bili dobri i krenete u nešto novo od nule. Pogotovo kada ste u stanju u kom sam bila ja, naravno da je teško. Priroda mi je u tom trenutku bila lek za dušu, tako da ja njoj dugujem mnogo - rekla je Ljiljana u jednom intervju, a nakon što je Proeski tragično nastradao, ona se posvetila uzgajanju lavande i od toga živi.

Foto: Printscreen YouTube/Tosefansangel

- Posle estrade ovaj posao mi je bio jedini lek. Posle sveg tog ludila. Sve što mi se tada dogodilo nisam umela da prebolim. Ja više jednostavno nisam mogla da se bavim poslom kojim sam se bavila. Meni je Toše isuviše značio, mnogo više nego muzika i moj posao. Posle svega, nisam bila sposobna za tako nešto.

Kada je nakon Tošetove smrti rekla da stavlja tačku na karijeru menadžera, mnogi su pomislili da tuga govori iz nje i da će promeniti mišljenje. Ljiljana priznaje da su joj za nebrojeno puta stizale ponude da se vrati starom poslu, ali da je ih je bez imalo razmišljanja odbijala. S odlaskom Proeskog ona je taj svoj život ostavila iza sebe.

Foto: TV Pink Printscreen/Tanjug AP/LUKA SAFUNDZIC, SBONLINE

Prekinula svaki kontakt sa Tošetovom porodicom

Toše je izgubio život u 26. godini života na današnji dan, pre 14 godina. Njegovu smrt oplakivao je ceo Balkan. Iza sebe ostavio je ucveljene roditelje, sestru, devojku i sestriće. U rodnom Kruševu i danas postoji memorijalni muzej sa stvarima Tošetovim, od kimona za džudo do brojanica i ikona koje ne nosio sa sobom. Njegovi roditelji Dominika i Nikola nijednom nisu došli u ove odaje, baš kao ni Ljiljana Petrović u njihovu kuću. Svi tuguju odvojeno i ne žele da se sreću jer prisustvo seća na zajedničku bol.

- Nemam nikakav kontakt sa njegovom porodicom, ja sam prosto zatvorila tu priču. Odrekla sam se svega, samo njega nosim sa sobom uvek, i to mi je dovoljno. Ljudi moraju da shvate da sam ja bila deo Tošetovog života, celu sebe sam davala u to, i zato smo bili i tako uspešni. Sa njegovim odlaskom otišao je i deo mene - isticala je Ljiljana u svom prvom intervjuu koji je dala za domaće medije nakon 10 godina od smrti pevača.

Autor: M. K.

#Toše Proeski

#pevač