AKTUELNO

Pevač anđeoskog glasa nas je prerano napustio.

Toše Proeski napustio nas je sada već davne 2007. godine, kada je poginuo u saobraćajnoj nesreći. Da je sada sa nama, pevač bi proslavio 38. rođendan, upravo na današnji dan. On je u svojoj dugogodišnjoj karijeri iza sebe ostavio nebrojano mnogo hitova, a među njima i pesmu "Igra bez granica" koja sa sobom nosi mnogo dublje značenje.

Jer moj je život igra bez granica, umorna priča, trganje stranica na kojem ništa ne piše. Moj je život vječito padanje, kad zbrojim poraze ništa ne ostane... Samo još vučem navike, sve na tome ostane - pevao je Toše.

S jedne, spoljne strane, popularnost i slava, a s druge, unutarnje strane, krik iz dubine. Dokaz da ‘postignuća’, sama po sebi, nemaju moć ispuniti ljudsku najdublju potrebu. Međutim, ponekad nemamo s kime da podelimo svoje stanje jer ili nemamo ljude od poverenja ili ne znamo kako bismo opisali to stanje. Pa onda to kažemo kroz pesmu, kroz neki gest, postupak ili možda kroz naglu reakciju koja je više od obične reakcije.

Foto: E-stock

PROČITAJTE JOŠ: NJIHOVE PORUKE I DANAS SU U TELEFONU POKOJNOG PEVAČA: Andrijana je bila poslednja Tošetova devojka, a ovako izgleda njegova NAJVEĆA LJUBAV I ŽENA ZA KOJOM JE NAJVIŠE PATIO! (FOTO)

Kada je Toše pevao o ‘navikama koje vuče’, zasigurno je dobro znao o kojim se navikama radilo, a koje su uticale na stvaran osećaj da je njegov život ‘umorna priča, trganje stranica…’ Na osećaj da je njegov život knjiga u kojoj ‘ništa ne piše’.

Foto: Wikipedia

Pa i da je pevao pesmu o drugim ljudima, opisao je unutašnje stanje mnogih, među kojima bi retki priznali, rečima to izrazili. To je, dakle, stanje koje ne zavisi o spoljnim dosezanjima, materijalnom blagostanju ili nečem sličnom. Očito, čovek može imati (ostvariti) sve, kako je jedan čovek rekao, a nemati ništa. U dubini svih nas postoji potreba, bolje reći čežnja, da naš život bude knjiga na kojoj stvarno piše dobra priča.

Foto: Youtube

Pink.rs

#Toše Proeski

'