AKTUELNO

Prva asocijacija na Božić joj je porodica.

Lepa voditeljka uz koju se svako jutro budite u "Novom jutru" na TV Pink, Dea Đurđević pred najveći hrišćanski praznik, Božić, podelila je sa nama svoja najlepša sećanja iz detinjstva, ali se i pohvalila svojim kulinarskim sposobnostima.

Dea je otkrila da je njena prva asocijacija na Božić porodica i okupljanje svih najmilijih u toplini porodičnog doma.

Porodica. To je porodični praznik kad se svi okupimo, bez obzira na to što radimo, što smo ovde ili onde, tada se svi vraćamo kući. Za Badnje veče večeramo, za Božić ručamo svi zajedno i lomimo česnicu - rekla nam je voditeljka.

Foto: Pink.rs

Njeno najomiljenije sećanje iz detinjstva vezano za ovaj praznik jeste druženje sa prijateljima, prilikom jednog nesvakidašnjeg običaja.

Moji baka i deka su iz Vojvodine, često sam bila kod njih za Badnje veče, dok sam Božić proslavljala kod kuće. U Vojvodini postoji jedan običaj koji se zove korinđanje, ideš od kuće do kuće, prerušen i pevaš domaćinima. To sam obožavala. Imali smo milion slatkiša, pevali smo po celu noć. Tad nam nimalo nije bilo hladno, iako su isto bile hladne zime. To me prvo asocira na detinjstvo, to je bilo mnogo lepo, kad se skupi čitavo društvo, pa idemo i pevamo, družimo se - navela je Dea.

Đurđevićeva je istakla i da se sjajno snalazi sa česnicom, te da je upravo ona u svom domu zadužena da tada bude glavna u kuhinji.

Foto: Pink.rs

Ja svake godine pravim česnicu, to je moj zadatak. Ja ništa ne znam da skuvam, ali znam da mesim hleb, pa i česnicu, tako da je to uvek moj zadatak za Božić - pohvalila se lepa voditeljka.

PROČITAJTE JOŠ: OTKAD IMAM ĆERKU BOŽIĆ JE ZA MENE POSEBAN: Irina Vukotić ispričala kako proslavlja praznike, PA OTKRILA KOJU VAŽNU OSOBU JE IZGUBILA BAŠ NA OVAJ DAN! (FOTO)

Ona se takođe prisetila jednog običaja koji je veoma omiljen u našem narodu, a u pitanju je izvlačenje novčića iz česnice.

Foto: Pink.rs

Obožavam da izvučem novčić iz česnice, ali to se jako retko dešava - rekla je Dea kroz osmeh.

Voditeljku "Novog jutra" smo uspeli i da fotografišemo dok je kupovala badnjak pred Badnji dan, a kako je to izgledalo pogledajte u nastavku.

R. L.

#Božić

#Dea Đurđević

'