AKTUELNO

Mnogo će mu nedostajati.

Domaća javnost ostala je šokirana nakon informacije da je preminuo glumac Marko Nikolić kog će mnogi pamtiti po ulozi Gige Moravca iz serije "Bolji život". U ovoj seriji njegovog sina Bobu igrao je glumac Dragan Bjelogrlić koji Marka smatra svojim glumačkim ocem.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

PROČITAJTE: PORED GAGE, BATE I MILENE! Čuveni Giga Moravac biće sahranjen u ALEJI ZASLUŽNIH GRAĐANA! (FOTO)

Bjelogrlić je sa Nikolićem sarađivao od samog početka svoje karijere, pa sve do poslednjih projekata, a nakon Markove smrti Dragan o svom kolegi priča sa mnogo tuge i puno emocija.

Foto: TV Pink Printscreen

U filmu "Boško Buha" Marko Nikolić je igrao našeg komandanta kojeg smo svi zvali "ćale". U "Boljem životu" igrao mi je ćaleta, legendarnog Gigu. Pričali smo dugo kako je odnos Bobe i Gige nešto najlepše što smo i ja i on napravili u svojim glumačkim karijerama. Kad god bismo se sreli, udario bi me blago po potiljku, kao Giga Bobu - govori Bjelogrlić.

Foto: Andrej Nihil

PROČITAJTE: BIO JE PUN NADE DA ĆE POBEDITI BOLEST: Ceca Bojković neutešna zbog smrti Marka Nikolića! (FOTO)

Bio je moj glumački ćale. Bio je divan, topao čovek, lepo je pevao, svirao gitaru, više voleo da priča o pecanju nego o glumi, voleo je žene i žene su volele njega. Otišao je rano. Mogli smo se još malo družiti i raditi. Mnogo će mi nedostajati. Zbogom, Gigo moj - završava Dragan.

PROČITAJTE: OTIŠAO JE JOŠ JEDAN IZ PLEJADE VELIKIH: Glumila je sekretaricu Gige Moravca, a evo šta Gorica Popović kaže o njegovoj BOLESTI! (FOTO)

Foto: TV Pink Printscreen

Podsetimo, Marko Nikolić rođen je u Kraljevu 20. oktobra 1946. godine. Glumu je diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Član je Narodnog pozorišta od 1970. godine. Igrao je u pozorištu, filmu i na televiziji. Televizijsku slavu je stekao glavnom ulogom u TV seriji "Bolji život" (1987, 1990), kao i ulogom Karađorđa, u nekoliko TV drama i u seriji Vuk Karadžić.

Pink.rs

#Dragan Bjelogrlić

#Marko Nikolić

'