AKTUELNO

Sutra Srbi proslavljaju jednu od najvećih slava Svetog Nikolu, a među onima koji će obeležiti ovog sveca su i brojne javne ličnosti iz sveta muzike i sporta.

Najveća balkanska folk zvezda Svetlana Ceca Ražnatović krsnu slavu proslaviće u svom domu u Beogradu u krugu porodice i prijatelja. Već nekoliko godina unazad domaćin porodice je njen sin Veljko. Ceca poštuje sve običaje i tog dana se na njihovoj trpezi servira posna hrana za koju su zadužene pevačicina majka Mirjana i sestra Lidija.

Foto: TV Pink Printscreen

- Kod nas je uvek tog dana veselo! Ustane kad ko može jer nemamo neke obaveze. Uveče dočekujemo goste i trudimo se da svi budu srećni i nasmejani - izjavila je Ceca prošle godine. Njena kuma Viki Miljković Nikoljdan proslavlja tri dana kao što je opisano u čuvenoj pripoveci Stevana Sremca “Ivkova slava”. Pevačica i njen suprug, harmonikaš Dragan Tasković Taske, imaju dosta gostiju, pa su raspoređeni na nekoliko dana.

Foto: E-Stock/Kobra

- Svake godine imamo sve više i više gostiju! To me raduje! Poštujem običaje i sama spremam posnu hranu - poručila je pevačica.

Folker Aca Lukas svake godine u društvu svoje ćerkice Viktorije odlazi u Crkvu Svetog Vasilija Ostroškog na Banjici gde lomi slavski kolač i pali sveću, a slavu proslavi u krugu najbližih.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Svetog Nikolu takođe proslavlja i naša teniserka Jelena Janković. Ona svake godine ispoštuje običaje, pa se na stolu nađe lepo ukrašeni slavski kolač, žito i sveća.

Foto: Instagram

Nikoljdan u svom domu obeleziće i pevač Željko Joksimović. On će u svom domu ugostiti prijatelje i porodicu, a supruga Jovana biće zadužena za bogatu trpezu.

Foto: Pink.rs

Autor: Pink.rs

#Aca Lukas

#Jelena Janković

#Slava

#Svetlana Ceca Ražnatović

'