AKTUELNO

Muzika mu je ulepšala najteži period u životu.

Jedan od najpopularnijih pevača narodne muzike, Haris Džinović, retko priča o svom privatnom životu, ali je sada, u svojoj iskrenoj ispovesti govorio o tome šta mu pričinjava najveće zadovoljstvo i šta ga relaksira, pa do toga kako je uspeo da se izbori sa najtežim periodima u svom životu.

Mišljenja je da pevanje, muzika i sport ne idu jedno bez drugog.

Foto: Promo

Pivo ne smatram alkoholom, nego prehrambenim artiklom. Igram tenis da bih napravio mesto za drugo pivo, odnosno ispraznim rezervoar da bih stavio novu količinu u njega. Ja sam samo rekreativac koji je zaljubljen u beli sport - objasnio je on.

Sa svega 23 godine počeo je da svira klavir dok je početkom sedamdesetih snimio prvi singl. Džinović u šali komentariše:

Foto: Pink.rs

- U aprilu 1974. snimio sam prvi singl i prodao 11 komada. Sedam sam kupio ja, a četiri moja familija.Teško je bilo u to vreme snimiti bilo šta jer je bio žestok filter. Prvo Radio Sarajevo objavi audiciju audio-pevača. Kad se prođe audicija, snime se tri pesme za potrebe radio-izvođenja, a onda se stiče pravo izvođenja na nekom festivalu. Trebalo je sve te filtere proći da bi se stiglo do singla - prisetio se Džinović.

Međutim vojsku doživljava kao najtraumatičniji period u životu.

- Vojska mi je prekinula život, teže mi je bilo otići u nju nego u zatvor! I dalje smatram da je tih godinu dana moglo da se smesti u tri-četiri meseca, da ne kažem pola godine. Ipak, prošla je bez većih poteškoća. Izborio sam se za svoje mesto, napravio orkestar u klubu, puštao muziku ujutro, što je bila privilegija pošto nisam na postrojavanju - prisetio se popularni pevač.

Foto: TvPink Printscreen

Pink.rs

#Haris Džinović

'