AKTUELNO

Pevač je zbog ljubavi prema fudbalu mogao da bude uhapšen.

Slavni roker Bora Đorđević poznat je kao jedan od najvatrenijih navijača Crvene zvezde, bio je čak i vođa puta jednog konvoja "delija" 1991. godine, kada se njegov voljeni klub u Bariju okitio titulom šampiona Evrope.

Bora se prisetio svojih navijačkih početaka i otkrio da je njegova prva ljubav, zapravo, Borac iz rodnog Čačka.

- Voleo bih da se fudbal i danas prati sa strašću kakvom sam ga pratio kao mladić. Fale mi klakeri i kabeze koji su se prodavali ispred stadiona uoči utakmica. Nedostaju mi slike ljudi koji se penju na zidove stadiona da upadnu na utakmice. Poseban izazov je bio uspeti se na grane topola i tako besplatno ispratiti svoje sportske idole - sa setom je rekao Bora.

Foto: Andrej Nihil

Ovaj fudbalski zaljubljenik priznaje da nije birao način da odgleda neku utakmicu.

- Nije bilo te sile koja bi me sprečila da uđem na stadion. Jedne godine sam sa prijateljima falsifikovao ulaznice, pa sam kao gospodin zauzeo mesto na tribini. Da su nas uhvatili, možda bismo svi završili u zatvoru. Pravili smo dosta nestašluka, poput onog kad smo kada Borac nije uspeo da izbori plasman u Prvu ligu. Sećam se neverovatnog centarhalfa Martinovića, koji je prešao u Radnički iz Kragujevca, što mu Čačani nikad nisu oprostili. Dobro pamtim i braću Čakarević, jednog velikog Radonjića... Šteta je što nisu otišli dalje, kao što je Draža Matić otišao u Dinamo, Martinović u Rad nički ili Baralić u Zvezdu. Divne us pomene me vezuju za moj Borac, koji baš ove godine proslavlja 90 godina od osnivanja. Crvena zvezda je veliki klub, jedan od najvećih u Evropi, ali navijati za Borac je oduvek bilo nešto posebno, romantično. Danas te romantike više nema i sve ređe idem na stadion - otkrio je pevač za "Alo".

Autor: V. T.

#Bora Đorđević | Bora Čorba

#fudbal

#pevač

'