AKTUELNO

Glumica je zbog svog hrabrog postupka naišla na osudu okoline i javnosti.

Glumica Ljiljana Jakšić naišla je na svakakve komentare kada je u poznim godinama rodila ćerkicu Dariju. Ona je samohrana majka, a od Darijinog rođenja naišla je na loše, ali i na izuzetno dobre ljude. O svim izazovima kroz koje je prošla, ali i šta očekuje od budućnosti, Ljiljana je otvoreno progovorila.

Iako je jaka žena, koja na sve gleda sa pozitivne strane, Ljiljana je svesna koliko pakosti je okružuje.

- Ne volim kada naiđem na ljudsku glupost, na pohlepu, na nefer ponašanje, gramzivost i na borbu po svaku cenu. To su stvari koje me iznerviraju i ponekad reagujem onako kako ne volim. Trudim se da izbegavam takve ljude jer biram samo pozitivno okruženje. Sa rođenjem Darije sam shvatila koliko pakosti i neljudskosti ima u nekima, ali snagu su mi davali svi pozitivni komentari kojih je bilo nebrojivo više. Pozitivne reakcije su dolazile do mene brzinom svetlosti i tada sam shvatila da smo svi mi u suštini dobri ljudi. Svi su bili voljni da mi pomognu na neki način. Ja sam inače osoba koja ne voli da prima pomoć ili koja nije bila u situaciji, ali kad sam rodila Dariju bila sam u toj situaciji i ta uzajamna povezanost sa ljudima i to da pomogneš nekome bilo je jako važno - rekla je ona za Kurir.

Foto: Printscreen Youtube

Kada se Daria rodila, čula je mnogo negativnih komentara.

- Bilo mi je smešno. Čudila sam se i samoj sebi govorila: „Bože, oni ne znaju šta govore“. A oni ne shvataju da ne znaju šta čine, jer komentarisati bilo čije postupke i bilo čiji život je neozbiljno i ružno - objasnila je ona.

Ipak, mnogi su joj se divili zbog hrabrosti da rodi dete u šestoj deceniji, a ona

- Ljubav, samo ljubav! Ja sam rođena u znaku Škorpije, ali i u znaku ljubavi. Težim ka ljubavi, da je što više dajem, a tako je i dobijem. Trudim se da sve oko mene bude lepo i svaka sitnica koju radim je protkana samo ljubavlju. Moj dom je toliko skroman, a svaki kutak sam opremala sa velikom ljubavlju. On sada obiluje Darijinim igračkama, a moja sestričina kaže da nema potrebe Dariju voditi u igraonicu, jer je moja kuća igraonica. Trudim se da živim ljubav, jer je ona osnov i jedini pravi pokretač - priča Ljiljana.

Mnogi su je optuživali da je sebično roditi u 52. godini, ali je glumica svesna svega što njena odluka nosi sa sobom.

Foto: Printscreen Youtube

- Kada bi čovek znao gde bi pao, on bi seo. Ako bi se dotle išlo u razmišljanju, ljudi ne bi bilo. Isto tako, ja ću se potruditi da ostvarimo izuzetno blizak odnos i da je naučim mnogim stvarima u životu, da nauči da razume ljude oko sebe i njihove postupke i da nauči da je oprost nešto što je mnogo važno. Moraće da razume splet okolnosti i hiljadu razloga zašto ja nisam mogla nju da imam ranije, a jako sam je želela. I važno je naučiti da od onog što imamo napravimo bajku. Nigde nije idealno i ja sam godinama čekala da mi se stvori idealna situacija kako bi mi se desila porodica i nisam dočekala idealnu situaciju i onda sam se odlučila i potrudila koliko sam god mogla da se rodi Darija i Bog je to dozvolio. Ona je moje najveće blago, radost i jedina prava sreća života - objasnila je ona.

Ipak, glumica koja je najpoznatija po ulozi Salvete, priznaje da je razmišljala o tome da ima još dece.

- Darija polako postaje devojčurak. Nekako mi je jako brzo porasla, ja bih da je svaki mesec trajao bar tri. U prvom mesecu da se snađem, u drugom da se opustim, a u trećem da se nauživam koliko god mogu. Kada je ona napunila drugu godinu, ja sam tada rekla kako bih volela da imam još jednu bebu. Kako bih ponovo da mogu da ljuljam i mazim i da Darija ima sa kim da se igra. Mislim da je imati troje dece idealno - rekla je ona.

Autor: V. T.

#Ljiljana Jakšić

#glumica

'