AKTUELNO

Pevačica se trudi da blagdan provede i sa prijateljima i sa porodicom.

Doček Nove godine Snežana Đurišić provela je radno. Tvrdi da su na ovom nastupu ljudi uživali u njenim pesmama, dok se sada sprema da Božić provede sa svojim najbližima. Za Pink.rs, pevačica otkriva kako provodi praznične dane.

Kako je protekao doček Nove godine?

- Za doček Nove godine sam radila. Svima njima je bilo mnogo lepo - priča Snežana Đurišić kroz smeh i dodaje:

Foto: Pink.rs

- Bilo je dobro. Bila sam u Bjeljini i bilo je divno. Od kako sam došla kući pokušavam da se odmorim, ali ne ide. Moraću da odem iz Beograda.

Da li imate običaj da novčić ''namestite'' u parčetu najmlađih i najdražih?

- Za Božić sam uvek kod kuće sa dečurlijom. Što se tiče česnice i dinara, to je tranicija koje se držimo godinama i koju čuvamo. Božić i Uskrs su dva praznika koja ja posebno izdvajam i koja su za mene nešto posebno. Osećam neku posebnu radost kada dolaze ti dani.

Šta za vas predstavlja crkva i praznik kao što je Božić?

- Mogu da kažem da sam vernik. Trudim se da nikoga ne povredim, slavim slavu i trudim se da ne napravim neki greh, a sve ostalo smatram da nije bitno. Nije presudno ako odlazite u crkvu, ali je značajno. To su hramovi koji imaju posebnu energiju. Mislim da treba otići - kaže Snežana za Pink.rs i dodaje:

Foto: Pink.rs

- Smatram da ne treba ići na silu, već samo ukoliko osetite da je to potrebno. Ja sam neko ko ne voli ništa da radi na silu. Kada idete na doček Nove godine, vi idete tamo da biste se veselili. Vi morate da se veselite. To tako treba. Ali ja to ne volim. Ne volim da se veselim ili da se ne veselim po nekom naređenju.Zato mislim i da treba ići u crkvi kada osetite potrebu za tim. Vaša molitva je na svakom mestu, ali drugačije je kada to rade sveštena lica na svetom mestu, to ima neku drugu težinu.

Postoji li neka porodična tradicija kada je Božić u pitanju?

- Svake godine 6. janura uveče odem u manastir Ajdanovac. Tamo moj duhovnik drži službu i tu dočekamo Božić i nakon toga se prebacimo u neku drugu salu. Tu se okupi društvo svake godine. To je zaista neko vreme koje za mene ima poseban značaj.

Neki običaji kažu da se za Božić ne radi, dok nekim važi pravilo da ukoliko baš na Božić radite, bićete vredni cele godine. Šta smatrate ispravnim?

- O tome sam baš priča sa svojim duhovnikom. Sam Božić ne obavezuje nikoga da radi. Sa druge strane za Badnji dan bi trebalo da budete kod kuće. Opet kažem, ništa nije moranje, samo ukoliko osećate potrebu za tim.

Foto: Pink.rs

Kakvi su vaši planovi za predstojeću godinu?

- Ja sam neko ko ne voli da planira ništa u životu, tako da u ovoj godini nemam planove već želje. Želela bih da posle Srpske nove godine odem na skijanje jer to je nešto što veoma volim i već 30 godina skijam - otkrila je Snežana.

Autor: B. Radonić

#Snežana Đurišić

'