AKTUELNO

Progovorio o negativnim natpisima koji su ga pratili.

Nikola Rađen progovorio je u ''Premijera - Vikend specijalu'' o svojoj sportskoj karijeri, ali i svim nedaćama koje su ga zadesile.

- Kad se suočite u životu sa neki takvim situacijama morate da vodite računa sa kim komunicirate. Treba vam podrška prijatelja, lekara... Najlakše i najbolje suočiti se sa situacijom. Ne treba bežati od prirodnog okruženja ako se napravi peh i greška. Treba dokazati i biti strpljiv, mnogi se sportisti posle takvih stvari nisu vraćali sportu, već su otišli na neku drugu stranu - rekao je Rađen i dodao:

Foto: TV Pink Printscreen

- To je kod nas nažalost tako, mi sada da nešto menjamo javnost Srbije, to je Sizifov posao. Bitan je krug ljudi koji se nalazi oko sportiste ako se desi problem. Mislim na PR i medicinske savete. Vi na dnevnom nivou imate stres, sve stresne periode mozak prihvata kao normalne. Zbog toga su uvedena neka pravila - poručio je Nikola i dodao:

- Drugačije je vreme bilo, trudim se da ne poredim sadašnje i ovo vreme. Sve ide po zasluzi, i decu treba nagraditi i pohvaliti kad urade nešto dobro. Moje ćerke su do pre godinu i po dana išle na trening u klubu u sklopu njihove osnovne škole, period treninga od 6 godina, to je poluprofesionalni odnos prema sportu. Ana i ja smo seli sa njima da popričamo o tome da li će hteti profesionalno da treniraju odbojku. Mlađa ćerka je tada prešla u drugi, ozbiljniji klub, starija nije - rekao je Rađen.

Foto: TV Pink Printscreen

-

Autor: Pink.rs