AKTUELNO

Poznavao ga je od 13. godine!

Dalibor Andonov Gru, slavni srpski reper, poginuo je juče prilikom vožnje kajta, a vest o njegovoj smrti je potpuno razorila sve.

Foto: YouTube/BALKAN INFO - Zvanični kanal

Jedan od Gruovih kolega koji je danas posetio njegov porodični dom bio je reper Ivan Ivanović Đus, koji je velikim, crnim naočarima prikrivao suze. On se večeras oglasio i potresnom porukom na Instagramu koju je posvetio svom velikom prijatelju.

- Tebra moj, stajao sam pred ogledalom i imitirao te dok se nisam uvežbao da istrčim na polje i rokam! To je bilo 1995. Nastojao sam da te nadmašim, sarađivali smo više puta, čak si mi budio blagu (onu zdravu) ljubomoru, jer si se držao kao lav, bio šmeker. Tako se nose gradske glave. Nikad nismo ni bili "javne ličnosti". Mi smo deca grada! Ja sam tvoj prvi fan! Svakog dana sam išao iz škole da pitam da l' je izašao tvoj prvi album. I na kraju, imao sam tu čast "večnu" da sam tvoj prvi album imao u rukama pre tebe... Na koncertu "Public Enemy" pre 20 godina izveli smo pesmu "Pravo u raj" pred svima, kao i skoro posle 20 godina. Poštovali smo se do zadnjeg momenta. Mnogi to ne znaju! Bio sam u prvim redovima na koncertu "Funky G" u Sava centru, sa balkona sam povukao celu ekipu do prvog reda, bio sam i u "Prostoru" na zadnjoj žurki, bio sam u Domu omladine na tvom prvom koncertu u prvom redu, sećam se momenata kada sam se nadao da ćeš da pogledaš u mene i, kao, da kažeš u sebi "Vidi ga ovaj mali, reper!!! Tek se sećam kad su me inspektori spakovali u kombi i dr*ali sat vremena, da odrukam ko mi je dao maskirne pantalone, a ja u drami da l' ću da stingem na termin kad MC Best silazi po kasete.... Na kraju sam uspeo da ih iz*ebem, nisam drukao, stigao ispred Politike i dolazim i vidim tebe sa ekipom! Samo ste se okrenuli, pogledali me, ja reko' "Ma jee*aću ja vas". Nakon par godina smo snimali "Stara škola, nova škola" iako sam se osećao kao da sam stara škola! Hvala ti do tebe sad! Još jače mi je bilo kad si me pozvao da radim verzije tvojih pesama na engleskom! 1999. tad sam video tebe i tvoju ženu prvi put! Bili ste sjajni kao što i sada sijate! Pa smo išli i u Ulm, na "Dunav fest"! Ah, taj Dunav! Imamo pesmu koju niko nije čuo. Pustio sam ti je skoro, smejali smo se. Objaviću je. I previše momenata da se navede sada, koja nismo dokumentovali, jer kapirao sam "Maaa tu smo". Ali jesmo. Zauvek te voli tvoj Đus, tvoj prvi fan - napisao je on.

Komemoracija povodom smrti slavnog repera održaće se sutra u 12 časova u Donjoj sali Doma omladine Beograda, a sahrana će se obaviti u četvrtak, 12. septembra u 14 časova na groblju Orlovača u Beogradu.

Autor: Pink.rs

#Dalibor Andonov Gru

#Ivan Ivanović Đus

'