AKTUELNO

Ponosni smo što je upravo ovaj humani potez Željka Mitrovića i kompanije "Pink Media Group" podstakla i druge na humanost i nadamo se da će ovakvih akcija biti što više.

Željko Mitrović i njegova kompanija "Pink Media Group" obezbedili su po drugi put ove godine letovanje za decu bez roditeljskog staranja iz Zvečanske. U utorak je Željko zajedno sa direktorom Doma iz Zvečanske Zoranom Milačićem i ministrom rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Zoranom Đorđevićem, ispratio klince na osmodnevno letovanje u Budvu. Osim obezbeđenog smeštaja, prevoza i hrane, Željko se potrudio da i ovog puta decu obraduje poklon paketima - rančevima, sveskama, olovkama i ostalim priborom za školu, kao i igračkama, slatkim paketima i džeparcem.

Međutim, vlasnik TV Pink se tu nije zaustavio u želji da klincima iz Zvečanske omogući što srećnije i bezbrižnije detinjstvo, kakvo treba da imaju sva deca. Naime, on je juče popodne otišao u Budvu kako bi obišao decu i uverio se da im je na letovanju sve potaman. Osim što je došao da se uveri da letovanje ide po planu, da im je udobno u hotelu i da je hrana dobra, Željko je imao spremno veliko iznenađenje za decu! S obzirom na to da ga mnoga deca prate na Instagramu, Željko je pažljivo osluškivao njihove želje, zbog čega je odlučio da im u Budvu donese skoro pun kamion opreme - pet električnih trotineta, pet običnih trotineta, tri skejta, dva bajsa, tri čamca, i sve to uz prateću zaštitnu opremu - što je izazvalo ovacije i oduševljenje kod dece.

Dečica u Budvi. Nisam izdržao da ne odletim do Budve i klincima iz Zvečanske odnesem sve ono što imaju i druga deca. Sad više ne moraju da mole drugu decu da im pozajme trotinete, čamce, bajseve i skejtove! - napisao je Željko uz video.

Osim toga, Željko se dotakao i jednog značajnog pitanja - odgovorio je svima onima koji ga kritikuju da ovakve akcije organizuje previše javno i transparentno.

Mene često pitaju, čak sam primetio i neke kritike, da ovo radim previše javno i da ovakve stvari treba da se rade tajno. Mi to godinama radimo tajno, ali se ništa u Srbiji ne dešava, nikako da ovo dobije nekakvu geometrijsku progresiju, da počnu svi da se bave istim akcijama, bar koliko su u prilici. Zbog toga sam rešio da ovo radimo poprilično javno, ne bismo li pobudili i ostale da se malo trgnu i pomognu, ne samo ovoj deci jer ima mnogo socijalno ugroženih grupa - objasnio je Željko.

Da je ova javna humanitarna akcija zaista doprinela buđenju svesti o značaju ovog pitanja, dokaz je i što je na njegovu adresu stigao odgovor vaterpolo kluba "Partizan", koji je spreman da na svoj način i u skladu sa svojim mogućnostima doprinese borbi da se klincima iz Zvečanske obezbedi što lepše i bezbrižnije detinjstvo.

Impresionirani Vašim radom i humanitarnim postupcima, obradovani smo da možemo da ponudimo saradnju i pomoć. Ista bi se ogledala u sledećem: obuka plivanja u našoj školi; mogućnost upisa u vaterpolo školu po završetku obuke plivanja u skladu sa afinitetima i mogućnostima polaznika; treninzi džudoa i brazilske džiju džice, koji vode svetski prvak u džudou Aleksandar Kukolj, a džiju džicu Nemanja i Vuk Aleksić, poznati kao osvajači brojnih medalja; treninge tenisa u teniskoj školi "Banjica" - stoji u ponudi koja je od vaterpolo kluba "Partizan" stigla Željku.

Foto: TvPink

Kako su naveli, žele da pomognu svoj deci, a posebno bez roditeljskog staranja, da popune svoje slobodno vreme na pravi način i izrastu u kvalitetne i vredne ljude, i da bez obzira na materijalni status, bavljenje sportom bude omogućeno svima onima koji to žele.

Ponosni smo što je upravo ovaj humani potez Željka Mitrovića i kompanije "Pink Media Group" podstakla i druge na humanost i nadamo se da će ovakvih akcija biti što više.

Autor: M. Đ.

#Letovanje

#RTV Pink

#Televizija Pink

#VK Partizan

#Zvečanska

#deca

#Željko Mitrović

'