AKTUELNO

Kupovina zamrznutih namirnica je praktičnija i čuva budžet.

Kada sveže namirnice nekoliko dana budu u frižideru, one počnu da se kvare i postaje nemoguće ih iskoristiti. Zamrznute namirnice, sa drguge strane, mogu mnogo duže da budu upotrebljive, a u sebi čuvaju istu količinu vitamina kao i one sveže.

U zamrzivaču ih uvek možete imati u zalihama, pa su tako vrlo praktičan izbor. Ove namirnice su podjednako dobre zamrznute, koliko i kada su sveže. Bez razmišljanja ih možete nabaviti u većim količinam i koristiti po potrebi.

Jagodičasto voće - Kao što ste možda primetili, sveže maline, borovnice i druge bobice brzo propadaju u frižideru, pa je mnogo povoljnije kupiti zamrznute, jer traju skoro zauvek. Uvek ih imate pri ruci kako biste ih dodali napicima, kolačima, pahuljicama ili gde god vaše srce želi.

Grašak -  Iako možete da kupite konzervisani grašak koji dugo može da stoji u ostavi, u njemu ima često raznih aditiva. Ako vam pomisao na konzerviranu hranu nije dobra ideja, počnite da kupujete zamrznuti grašak, koji uvek možete dodati jelima, pire krompiru, sosovima od testenine.

Kukuruz - Kao i konzervisani grašak, kukuruzu u konzervi često se dodaju konzervansi i šećer kako bi se produžio rok trajanja. Kada kupujete smrznuti kukuruz, jedino je važno kupiti kukuruz koji se uzgaja organski, jer je kukuruz često genetski modifikovan.

Bundeva - Iako je bundeva vrlo otporna namirnica, nažalost nije dostupna u prodavnicama tokom cele godine. Srećom, možete je kupiti u zamrznutom obliku i koristiti u receptima tokom cele godine. Plus ne treba se ljuštiti - dvostruka pobeda.

Mango - Iako je svež i sočan u svom svežem obliku, može biti jako teško oguliti ga. Smrznuti je međutim već oguljen i spreman za jelo, bez obzira da li se meša u zdrave deserte ili ne.

Spanać - Sveži spanać je odličan dodatak smutiju (puno bolji od smrznutog), ali smrznuti spanać je veoma zgodan za upotrebu u kuvanim jelima gde vam treba znatna količina. Možete ga dodati u lazanje, soseve od testenine, rižoto.

Riba - Ako ne planirate da kuvate ribu istog dana, onda je mnogo bolje da kupite smrznutu. Često se sveža riba koja se prodaje u prodavnicama zamrzne tokom transporta, a zatim odmrzava i spremna je za upotrebu. Ako riba danas nije na vašem jelovniku, kupite smrznutu i pripremite je kad god želite.

#Dom

'