AKTUELNO

Sva bela garderoba vremenom počinje da žuti, da biste joj povratili stari sjaj ovi trikovi će biti od koristi.

Uz ove prirodne sastojke, garderoba će ponovo postati sjajno bela, bez upotrebe hemikalija ili agresivnih izbeljivača.

Sunce

Preskočite izbeljivače i požutelu garderobu ostavite da se osuši na jakom suncu. Sunce će izbledeti žutu boju, baš kao što bi to i izbeljivač uradio, ali bez oštećenja same tkanine.

Limunov sok je učinkovit u ovom slučaju

Limun će izbledeti garderobu veoma brzo. Pomešajte pola čaše limunovog soka i 1l vruće vode. U takav miks potopite komad požutele garderobe i ostavite da odstoji minumum sat vremena, a najbolje bi bilo ukolko biste ostavili preko noći.

Nakon što je odstojala, izvadite garderobu i operite je u mašini, kao što biste to i inače. Limun je odličan i za uklanjanje fleka sa garderobe. Poprskajte isflekano mesto i sačekajte da prođe 30 minuta. Nakon toga istrljajte i isperite. Fleka bi trebala da nestane.

Sirće

Sirće je dobar saveznik garderobe. Od izbeljivanja, do uklanjanja tvrdokornih fleka od dezodoransa, sirće ima bezbroj benefita. Za izbeljivanje pomešajte 1/4 čaše limunovog soka i 1/2 čaše sirćrta. Ovaj miks je sjajna alternativa izbeljivaču. Njega je potrebno da dodate u veš mašinu dok se požutela garderoba pere.

Soda bikarbona

Soda bikarbona je, takođe, odlična u uklanjanju žutih tragova sa garderobe. Dodajte 1 kašiku sode u bubanj i operite tkaninu. Osim što će izbeleti, daće joj i svež miris.

#veš

'