AKTUELNO

Sa kačketom na glavi i cegerom u ruci Stojanka Stojanović je mirno hodala prema investitoru Zoranu Trihunoviću.

Kada ga je presrela, baba, junak opozicije, izvadila je pištolj iz cegera i pucala. Iako je prvi metak bio koban pucla je još dva puta.

- Kada ništa ne bi znali o ženi ubici, pomislili bi da se radi o nekom profesionalcu koji se maskirao u žensko jer je ona vrlo hladnokrvo prišla žrtvi i već sa prvim hicem ispod brade ga je najverovatnije usmrtila, što je autopsija verovatno i pokazala, a potom ga, žargonski rečeno, overila - navodi kriminolog Zlatko Nikolić.

Prema pisanju medija, Stojanka Stojanović je imala psihijatrijski dosije, a na osnovu dosadašnjih informacija kriminolog Nikolić ocenjuje da je reč o ubici sa osmehom.

Foto: RTV Pink

- To su vrlo hladnokrvne, čak vesele osobe, nasmejane koje drže nož u desnoj ruci iza leđa. Ovde nije reč o nožu, već o pištolju u torbici koji je ta žena u godinama hladnokrvno izvukla. Ako neko kreće da nekoga ubije ne može biti ovako hladnokrvan kao ova žena, već to ukazuje da postoje indikacije o psihičkom poremećaju, nekoj vrsti šizoidnosti ili šizofreniji - naveo je Nikolić.

Motiv ubistva je poznat - neraščišćeni imovinski odnosi.

- Vrlo hladnokrvno je otišla kao da nije ubila čoveka, otišla je da spava, čak je pred policijom glumila da ništa ne zna - ukazuje Nikolić.

Stojanka Stojanović trenutno je u istražnom zatvoru. Po odluci sudije za prethodni postupak određen joj je pritvor do 30 dana.

#Ubistvo

#snimak

'