AKTUELNO

Prvo se posumnjalo da je Miljko Jaćimović-Mikan (73) nastradao od udarca krave.

Apelacioni sud u Kragujevcu potvrdio je kazne zatvora na 16, odnosno 18 godina, okrivljenima Slavoljubu Krsmanoviću-Krsmanu (43) i Goranu Milenkoviću-Ševcu (51), kojima se pred Višim sudom u Kruševcu sudilo zbog monstruoznog ubistva domaćina Miljka Jaćimovića-Mikana (73), počinjeno 24. aprila prošle godine u Stopanji kod Trstenika.

Kruševljani su osuđeni za krivično delo teško ubistvo, dok je Krsmanovićeva supruga, Violeta (46) osuđena na šest meseci uslovne kazne zbog krivičnog dela sprečavanje i ometanje dokazivanja.

Nesrećni čovek podlegao je povredama nanetim najmanje 15 snažnih udaraca drvenim motkama po glavi i telu.

- Prvostepeni sud je nesumnjivo utvrdio i to da su okrivljeni postupali sa direktnim umišljajem, te se iz preduzetih radnji nesumnjivo utvrđuje da su okrivljeni bili svesni da preduzimanjem radnje izvršenja krivičnog dela proizvode i posledicu koja je nastupila u vidu smrti oštećenog, budući da je kod okrivljenih postojala svest da udarcima, kojih je bilo najmanje 15, kako je našao veštak, u predelu glave i tela oštećenog,i da su prethodno istog namamili da dođe do štale, gde su se i sakrili,ostvarili i posledicu krivičnog dela- navodi se između ostalog u odluci veća sudija koja je odlučivala po žalbama na prvostepenu presudu.

Nesrećnog Jaćimovića našle su komšije u staroj kući, na stolici, ali su tragovi krvi, kako saznajemo, uočeni i u štali, na jednom džaku i u jednoj od kofa. Prvobitno se mislilo da je Jaćimovića povredila krava.

- Rezultati obdukcije ukazali su na nasilnu smrt - navode stručnjaci Zavoda za sudsku medicinu iz Niša.

Analitičari krvnih mrlja, uspeli su da utvrde da je Jaćimović najpre povređen ispred štale, a da je potom u štali imao dodira sa vodom, kao i da je sam došao do stare kuće.

Foto: Printscreen Facebook/Privatna arhiva

Stručnjaci su odigrali i važnu ulogu kod prepoznavanja tragova krvi ispred kapije i duž ulice. Ispostavilo se da su ti tragovi pripadali drugoj osobi, koju su očevici, pomislivši da je u pitanju pijano lice, registrovali kako pada u kanal nedaleko od kuće i teško se kreće.

Stručnjaci su predložili proveru bolnica. Kruševačka policija je vrlo brzo u kruševačkoj bolnici locirala Krsmanovića, koji je zadobio otvoreni prelom potkolenice. DNK analiza potvrdila je sumnje.

- Pretpostavljalo se da je ''dvojac'' pokušavao da dođe do informacija o novcu koji je imao Jaćimović, jer se govorilo da je domaćin prodao kamion, uzeo kaparu, i neposredno pre ubistva, podigao oko 15.000 evra iz banke - kaže izvor, a prenose beogradksi mediji.

#Sud

#Ubistvo

'