AKTUELNO

Dvadesetsedmogodišnji mladić iz Obrenovca poginuo je u Čikagu, dok je njegov vršnjak iz Nove Pazove teško povređen kada je u kola u kojima su se nalazili udario pijani vozač.

Nesreća se dogodila u nedelju ujutru, a pored stradalog Marka Boškovića i povređenog Momčila Grujića, u kolima su bile još dve osobe, od kojih je devojka takođe poginula, a četvrta osoba zadobila lakše povrede. Kako se navodi, Grujiću je stanje teško, ali stabilno i on se nalazi u indukovanoj komi, dok je njegova devojka, Kolumbijka Laura Uribe poginula.

Foto: Go fund me, Police of Chicago

Osumnjičeni bi trebalo da se u novembru pojavi pred sudijom i određena mu je kaucija od 750.000 dolara, dok je predviđena zatvorska kazna za ovo delo 28 godina zatvora.

Devojka teško povređenog Momčila Grujića poreklom je Kolumbijka, ali je u Čikago došla na master studije. Njena porodica je ispričala da se odmah zaljubila u grad u kom je živela svoje poslednje dane.

- Pratila je svoje snove. Bila je veoma pametna, predivna osoba. Bila je istovremeno kao sestra i druga majka mojoj deci. Svakog dana nam je pomagala, bila je drugačija od ostalih - rekla je kroz suze Laurina sestra.

U međuvremenu, prijatelji Boškovića pokrenuli su akciju sakupljanja novca da se njegovo telo prebaci u Srbiju radi sahrane, a pokrenuta je i peticija prikupljanja pomoći povređenom Grujiću.

#Saobraćajna nesreća

'