AKTUELNO

Telo mališana je poslato na obdukciju.

Jednoipogodišnji Stefan N. preminuo je u nedelju po podne dok je pio mleko u porodičnom domu u Sonti kod Apatina, a kako se saznaje, sumnja se da je mališanu pozlilo zbog upale slepog creva.

U trenutku kada je mališanu pozlilo u porodičnom domu u Ulici Marka Oreškovića, pored njega je bila trudna majka Sabrina N.

Sedeo pored majke

- Stefan je sedeo pored majke i pio mleko iz dečje flašice. Međutim, u jednom momentu se zagrcnuo i počeo da krklja i da se guši. Majka je skočila, pokušala da mu pomogne, ali je bebi mleko krenulo na nos i usta - priča izvor iz istrage.

On kaže da je ubrzo stigla i Hitna pomoć.

- Dežurna ekipa je, nažalost, mogla samo da konstatuje smrt mališana, pa je o svemu obaveštena i policija, koja je obavila uviđaj. Telo nesrećnog deteta poslato je u Novi Sad na Institut za sudsku medicinu, gde će obdukcija pokazati tačan uzrok smrti. Lekari pretpostavljaju da je ovakav ishod mogao da nastupi i od pucanja slepog creva - objasnio je sagovornik.

Kako kažu komšije ove porodice, dečakov otac Kristijan N. u momentu tragedije nije bio kod kuće, već u Mađarskoj, gde radi.

- Reč je o veoma siromašnoj porodici, koja maltene živi od socijalne pomoći. Kristijan je otputovao u Mađarsku da radi, a Sabrina je s tri sina ostala kući. Mali Stefan je bio najmlađi, miljenik cele porodice. Njegova braća imaju tri i četiri godine - ispričale su komšije, među kojima je bilo i onih koji su zajedno sa očajnom majkom pokušavali da ožive malog Stefana.

#Beba

#Smrt

'