AKTUELNO

Dušan P. (34) iz Koceljeve, osumnjičen za ubistvo 19-godišnje Violete J. sa kojom je bio u vezi, vodio je dnevnik u kom je najavio samoubistvo, ali se u poslednjem trenutku predomislio.

U emotivnim porukama na nekoliko strana, ubica je najavio da će izvršiti samoubistvo jer ne može da preboli raskid sa devojkom. Međutim, ubrzo je promenio plan, pa umesto sebe, ubio nesrećnu devojku. Nožem kojim je pretio da će ubiti sebe, iskasapio je devojku sa više od 30 uboda i posekotina u njenoj sobi pored kreveta, tako što je sačekao da dođe kući iz treće smene.

Iz izvora bliskih istrazi saznajemo da je dnevnik ostavio u napuštenoj kući pokojnog ujaka, u kojoj niko nije živeo.

- U dnevniku on piše da će da se ubije jer ne može da preboli raskid. Pored njega ostavio je Violetine stvari i u pismu naveo da joj vrate posle njegovog samoubistva. Ostavio je i neki novac za koji je napisao da daju devojci da ima posle njegove smrti, jer on mora tako da okonča svoj život pošto ne može da je preboli. Dnevnik je vodio na nekoliko strana i ostavio u kući koja je napuštena posle smrti ujaka – priča izvor blizak istrazi.

Međutim, ubrzo je promenio odluku. Sledećeg dana stopirao je do sela Batalage i stigao do kuće u kojoj je živela Violeta sa ocem, maćehom, dedom i babom. Ocu Dragiši rekao je da želi da je iznenadi kada dođe iz treće smene. Otac ništa nije posumnjao, jer se mladi par zabavljao oko godinu dana, pa je Dušan povremeno dolazio kod njih kući.

- Ona je došla iz noćne smene, a on je već bio ovde. Dolazio je i ranije, međutim, otac nije znao da su raskinuli. Navodno, došao da je iznenadi. Tako je rekao ocu. Otac jadni nije ništa znao i pustio ga unutra, da bi je on kasnije ubio. Vratnu aortu presekao je sa više udaraca nožem, a ruke su joj bile isečene jer se verovatno branila – ispričala je nakon ubistva strina Gordana Jošić.

Nakon ubistva sa krvavim nožem seo je sa ocem i nesrećnom devojkom u kola kojim su je vozili do Doma zdravlja u Koceljevi. Kasnije je otišao do svog stana u blizini zdravstvene ustanove, gde ga je policija uhapsila.

Otac Dragiša, skrhan od bola, posle gubitka svoje jedinice i dalje ne može da veruje šta se dogodilo.

- Da sam samo znao da je došao sa takvim namerama, ne bih ga pustio u kuću. Nisam znao da su raskinuli. On je, pričaju ljudi, pravio haos prethodnih dana, inače nikad nije bio takav. Lepo su se slagali, voleli… Posvađaju se nekad kao i svi, ali nisam znao da su prekinuli – priča otac Dragiša kroz jecaje.

#Nesreća

'