AKTUELNO

Kontroverzni novosadski biznismen Dragan Amidžić Amidža (55) ubijen je pre četiri dana ispred jednog restorana u Sremskoj Kamenici.

Potraga za ubicom Dragana Amidžića Amidže (55) i dalje je u toku i policija intenzivno radi na rasvetljavanju ovog slučaja koji liči na klasične mafijaške likvidacije, jer je počinilac sačekao novosadskog biznismena ispred jednog kafića u Sremskoj Kamenici i upucao ga na parkingu.

Amidžić je izlazio iz restorana s prijateljem ih je presreo maskirani ubica i ispalio u Amidžu više hitaca posle čega je pobegao. Motiv likvidacije se još utvrđuje, ali je činjenica da je Amidžić strahovao za svoj život jer je vozio blindirani džip.

Kako smo već pisali, a sudeći prema informacijama koje kruže u javnosti, svoje bogatstvo stekao je 90-ih godina trgujući naftnim derivatima.

Pročitajte još: ŽIVEO NA VISOKOJ NOZI: Donosimo fotografije luksuznog glisera i 'galeba' kojim je ubijeni Amidža PLAŠIO NOVOSAĐANE - Pravio akrobacije U NISKOM LETU! (FOTO)

Amidžić je, inače, vlasnik novosadskog Hotela ’’Sajam’’, nekoliko ugostiteljskih objekata, svoj avion, gliser, dve benzinske pumpe u Novom Sadu, Ferari salon sa uvek po tri izložena automobila ove marke.

Bio je i veliki ljubitelj ekstremnih sportova, a često je zbog toga dolazio i u sukob sa policijom. Budući da je bio vlasnik nekoliko skupocenih automobila koje je često veoma brzo vozio kroz grad ne poštujući ograničenje brzine.

Svoju neobuzdanu ljubav prema brzini krunisao je kupovinom aviona ’’galeb’’ sa kojim je takođe pravio probleme građanima, jer je izvodio akrobatske letove veoma nisko iznad grada i novosadskog kupališta Štrand, o čemu svedoči i nekoliko video snimaka:

Amidžić je inače i vlasnik skupocenih glisera i motora. Iako je Amidža, prema rečima njegovih sugrađana, bio izuzetno bahat sa skupim automobilima, gliserima, avionima i raznim vojnim vozilima koje je posedovao u parku, zasad nema saznanja da se nekome zamerio.

U javnosti će ostati upamćen i po sumanutoj vožnji vojnog tegljača – guseničara po trkačkoj stazi Mišeluk koja je van sezone otvorena za saobraćaj i važi za stecište novosadskih bajkera i ljubitelja brzih kola.

#Novi Sad

#Ubistvo

'