AKTUELNO

Istraga u toku.

Šef kriminalističke policije u Malošištu Ivan Milojević (44) poginuo je u Nišu kada je krenuo da uhvati narko-dilere.

On je službenim kolima pod još nepoznatim okolnostima sleteo s puta u Bulevaru cara Konstantina i zabio se u banderu javne rasvete.

Inspektor je kobne noći dobio dojavu o zasadu marihuane u Malošištu. Nije hteo da čeka jutro, već je odmah iz svoje kuće u Nišu krenuo autom da pohapsi dilere, ali je ubrzo nastradao.

Uzrok se utvrđuje

Uzrok stravične nesreće još uvek se utvrđuje, ali postoji mogućnost da je Milojeviću iznenada pozlilo za volanom.

Kako se saznaje od izvora iz istrage, tragični udes dogodio se oko tri sata ujutro, kada je Milojević, tragom operativne informacije, krenuo na službeni zadatak.

- U noći između ponedeljka i utorka dobio je informaciju da je otkriven zasad marihuane u Malošištu, pa je odmah krenuo na teren, nije čekao da svane. Takav je bio, predan policijskom radu do krajnosti – kaže sagovornik i dodaje:

- Kretao se iz pravca Niške Banje ka Nišu i malo pre kružnog toka iznenada je prešao iz desne u levu kolovoznu traku, naleteo na razdelno ostrvo i u punoj brzini zabio se u masivan stub rasvete. Auto je skoro potpuno uništen, a inspektor je na mestu poginuo - dodao je izvor.

Policajci su na uviđaju u jednom trenutku pomislili da ovde nije reč o nesrećnom slučaju jer nije bilo objašnjenja zašto je Milojević odjednom prešao u levu traku, pred samim kružnim tokom i bez kočenja udario u banderu.

Nije zaspao

Ta deonica puta je, inače, dobro osvetljena, a na mestu nesreće nema tragova kočenja.

- Mala je mogućnost da je zaspao za volanom, jer je tek bio krenuo u akciju. Međutim u međuvremenu se saznalo da je on već imao iizvesnih zdravstvenih problema, pa zato postoji mogućnost da mu je pozlilo uoči pogibije. Njegovo telo je, po nalogu tužilaštva, poslato na obdukciju, nakon čega će se znati tačan uzrok smrti – objašnjava izvor.

Pročitajte još: Ovo je inspektor koji je stradao u Nišu kada je udario u stub (FOTO)

#Niš

'