AKTUELNO

Građani Novog Sada nisu imali mira od njegovih performansa, a zbog nekih je i dolazio u sukob sa zakonom.

Potraga za ubicom Dragana Amidžića Amidže (55) i dalje je u toku i policija intenzivno radi na rasvetljavanju ovog slučaja koji liči na klasične mafijaške likvidacije, jer je počinilac sačekao novosadskog biznismena ispred jednog kafića u Sremskoj Kamenici i upucao ga na parkingu.

Amidžić je izlazio iz restorana s prijateljem ih je presreo maskirani ubica i ispalio u Amidžu više hitaca posle čega je pobegao. Motiv likvidacije se još utvrđuje, ali je činjenica da je Amidžić strahovao za svoj život jer je vozio blindirani džip.

Kako smo već pisali, a sudeći prema informacijama koje kruže u javnosti, svoje bogatstvo stekao je 90-ih godina trgujući naftnim derivatima.

Pročitajte još: POLICIJA SATIMA DRŽALA POD BLOKADOM PRILASKE KAMENICI: Amidžić sedeo u kafiću sa prijateljima, a kada je izašao ZAČULI SU SE PUCNJI

Foto: Pink.rs.

Amidžić je, inače, vlasnik novosadskog Hotela ’’Sajam’’, nekoliko ugostiteljskih objekata, svoj avion, gliser, dve benzinske pumpe u Novom Sadu, Ferari salon sa uvek po tri izložena automobila ove marke.

Bio je i veliki ljubitelj ekstremnih sportova, a često je zbog toga dolazio i u sukob sa policijom. Budući da je bio vlasnik nekoliko skupocenih automobila koje je često veoma brzo vozio kroz grad ne poštujući ograničenje brzine.

Svoju neobuzdanu ljubav prema brzini krunisao je kupovinom aviona ’’galeb’’ sa kojim je takođe pravio probleme građanima, jer je izvodio akrobatske letove veoma nisko iznad grada i novosadskog kupališta Štrand.

Foto: Privatna arhiva

Amidžić je inače i vlasnik skupocenih glisera i motora.

Foto: Privatna arhiva

U javnosti će ostati upamćen i po sumanutoj vožnji vojnog tegljača – guseničara po trkačkoj stazi Mišeluk koja je van sezone otvorena za saobraćaj i važi za stecište novosadskih bajkera i ljubitelja brzih kola.

Nešto noviji slučaj su bahati letovi iznad Novog Sada, od kojih je jedan posebno razljutio tadašnje gradske vlasti, nakon čega je došao u sukob sa gradonačelnikom Igorom Pavličićem koji je zbog tog incidenta pokušao da izdejstvuje oduzimanje dozvole za letenje Amidžiću u Direktoratu za kontrolu civilnog vazduhoplovstva.

Pročitajte još: DETALJI IZ BURNOG ŽIVOTA LIKVIDIRNOG AMIDŽE: Obogatio se trgujući naftom, družio se sa kriminalcima 90-ih, a Novosađani ga pamte po BAHATIM VOŽNJAMA automobila, aviona, ali i OKLOPNOG VOZILA (FOTO)

#Novi Sad

#Ubistvo

'