AKTUELNO

Dečak star 14 godina iz Niša koji se predozirao tabletama zasad nepoznatog sastava, pronađen je u subotu ujutru u nesvesnom stanju na ulici nedaleko od osnovne škole u naselju Trošarina u Nišu, saznaje "Blic".

Dečaka koji je nepomično ležao na trotoaru u blizini jedne trafike slučajno su primetili prolaznici oko sedam časova izjutra i odmah pozvali Hitnu pomoć. Posle pružanja urgentne pomoći na licu mesta, dečak je hitno transportovan na Dečju internu kliniku u Nišu, gde je njegovo stanje stabilizovano i nije životno ugrožen.

Prema prvim informacijama, dečak je popio dve tablete koje je njegov drug, sa kojim je izašao, kupio od nepoznate osobe.

- Dečak rođen 2005. godine izašao je napolje u petak sa jednim drugom u 19.30 časova, a nakon toga je trebalo da prespava kod drugog druga. Nakon što je nađen na ulici, saznalo se da je njegov drug, sa kojim je izašao, kupio dve tablete od nekog nepoznatog mladića. Četrnaestogodišnjak koji je nađen u nesvesnom stanju dao je drugu 200 dinara za kupovinu tableta i popio je obe tablete. Od tog trenutka se ničega ne seća. Ne zna ni kako se našao na ulici gde je nepomično ležao kada su ga uočili prolaznici - kaže naš izvor.

U Kliničkom centru u Nišu navode da je posle ukazane pomoći dečak sada dobro i da nije vitalno ugrožen.

- Dečak je primljen na Dečju internu kliniku Kliničkog centra u Nišu u subotu u jutarnjim časovima, u polusvesnom stanju. Primio je svu potrebnu terapiju i bio je pod nadzorom lekara 24 časa.

On je sada dobrog opšteg stanja i biće otpušten na kućno lečenje - kažu u KC Niš. Kako je rečeno u ovoj zdravstvenoj ustanovi, dečak je trebalo da bude otpušten na kućno lečenje juče po podne. Koje je tablete dečak popio, da li su u pitanju sintetički narkotici i koji, još nije poznato. To će se znati pošto stignu rezultati toksikološke analize. U KC Niš je potvrđeno da su u skladu sa zakonom uzeti uzorci za toksikološku analizu i da se čeka nalaz.

Drugi slučaj predoziranja maloletnika

Ovo je drugi slučaj predoziranja maloletnika na jugu Srbije u proteklih dvadesetak dana. Kako je "Blic" pisao, pre samo dve nedelje devojčica E. S. (16) iz okoline Surdulice jedva je ostala živa posle predoziranja narkoticima i alkoholom u noći između 11. i 12. septembra. Devojčica je bila životno ugrožena i zbrinuta je najpre u Hitnoj pomoći u Surdulici, odakle je prebačena u bolnicu u Vranju, a potom i u Klinički centar u Nišu. Onesvešćenog tinejdžera našli su na ulici slučajni prolaznici u blizini jedne škole, 14 godina ima dečak koji je nađen u nesvesti.

#škola

'