AKTUELNO

Kontroverznog biznismena iz Vojvodine Novosađani su dobro poznavali. Slovio je za nekoga ko je obožavao da se vozi privatnim mlaznjakom, a zbog vožnje neregistrovanog oklopnog vozila policija je protiv njega podnela prekršajnu prijavu. Pamti se i njegov verbalni napad na gradonačelnika, kao i obračun s novinarima.

Potraga za ubicom Dragana Amidžića Amidže (55) i dalje je u toku i policija intenzivno radi na rasvetljavanju ovog slučaja koji liči na klasične mafijaške likvidacije, jer je počinilac sinoć sačekao novosadskog biznismena ispred jednog kafića u Sremskoj Kamenici i upucao ga na parkingu.

Foto: Printscreen YouTube/www021rs

Amidžić je inače vlasnik novosadskog Hotela ’’Sajam’’, nekoliko ugostiteljskih objekata, svoj avion, gliser, dve benzinske pumpe u Novom Sadu, Ferari salon sa uvek po tri izložena automobila ove marke.

Sudeći prema informacijama koje kruže u javnosti, svoje bogatstvo stekao je 90-ih godina trgujući naftnim derivatima.

Pokojni biznismen je još pre nekoliko decenija sve svoje poslove preveo u legalne tokove, pa ovo najverovatnije nije motiv njegovog ubistva.

Foto: Printscreen YouTube/www021rs

Ono što javnost zna jeste da je on poznavao skoro celu ’’staru gardu’’ novosadskih kriminalaca koja je bila aktivna 90-ih godina i da je često viđan sa njima u društvu ali je operativnim radom bilo utvrđeno da ih nisu povezivale kriminalne radnje već ljubav prema skupocenim automobilima i luksuznom životu.

Amidža je, kako saznajemo, bio veliki ljubitelj ekstremnih sportova, a često je zbog toga dolazio i u sukob sa policijom. Budući da je bio vlasnik nekoliko skupocenih automobila koje je često veoma brzo vozio kroz grad ne poštujući ograničenje brzine, često je dobijao kazne. Stariji Novosađani sećaju se da je on prvi u grad dovezao ferari i da je sa njim često noću divljao po ulicama.

Foto: Pink.rs.

Svoju neobuzdanu ljubav prema brzini krunisao je kupovinom aviona ’’galeb’’ sa kojim je takođe pravio probleme građanima, jer je izvodio akrobatske letove veoma nisko iznad grada i novosadskog kupališta Štrand.

Nešto noviji slučaj su bahati letovi iznad Novog Sada, od kojih je jedan posebno razljutio tadašnje gradske vlasti, nakon čega je došao u sukob sa gradonačelnikom Igorom Pavličićem koji je zbog tog incidenta pokušao da izdejstvuje oduzimanje dozvole za letenje Amidžiću u Direktoratu za kontrolu civilnog vazduhoplovstva.

Pročitajte još: POLICIJA SATIMA DRŽALA POD BLOKADOM PRILASKE KAMENICI: Amidžić sedeo u kafiću sa prijateljima, a kada je izašao ZAČULI SU SE PUCNJI

Tada je Amidžić Pavličića verbalno napao u jednom kafiću i izvređao ga a čitav slučaj završio se tako što mu je Direktorat za kontrolu civilnog vazduhoplovstva izrekao samo novčanu kaznu i opomenu.

Amidžić je inače i vlasnik skupocenih glisera i motora a u javnosti će ostati upamćen i po sumanutoj vožnji vojnog tegljača – guseničara po trkačkoj stazi Mišeluk koja je van sezone otvorena za saobraćaj i važi za stecište novosadskih bajkera i ljubitelja brzih kola.

Tada mu je policija napisala krivičnu prijavu zbog bahate vožnje vojnog oklopnog vozila bez dozvole i uništavanja državne imovine zato što je tokom vožnje oštetio bankinu i zaštitnu ogradu pomenute saobraćajnice.

Foto: Pink.rs.

#Novi Sad

#Ubistvo

'